Конно шествие из улиците на Разлог и турнир по карате за деца и юноши се проведоха по повод утрешния празника на града

0
182

Шествие на конете от гр. Разлог зарадва  жители и гости на града.
Целта на шествието бе да се покажат отглежданите коне в Разлог, които прославят града в различни състезания и изложби. Събитието се организира за първа година, като интересът към него бе изключително голям. В шествието участваха коне от немските породи „Норикер“, „Першерон“, местни коне, тежковозни коне, „Дунавски кон“ и др. По стара традиция конете и техните стопани бяха посрещнати с питка от жена, облечена в носия, както в миналото са се почитали животновъдите и края на полската година.
Част от мероприятията, посветени на празника на града е и 11-тия турнир по карате за деца и юноши от 6 до 16 годишна възраст, който се проведе в Спортна зала „Септември“ в Разлог. Около 150 участници от 11 клуба от България, Македония и Сърбия взеха участие в състезанието. Спортистите се състезаваха в дисциплините „Макевара“, „Ката“ и „Кумите“. Организатори на събитието са Клуб по източни бойни изкуства „Асикс“ и Община Разлог.
Гости на събитието бяха зам.-кметът по социални дейности инж. Венцислав Гърменов, който връчи дипломи и купи на победителите и представители на различните федерации по карате от страната и чужбина.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments