С приз „Будител на годината“ и състезания по правопис: „Аз пиша грамотно“ отбелязват Денят на народните будители в Банско

0
167

Община Банско ще отбележи тържествено Денят на народните будители – 1 ноември. Пред паметника на Св. Паисий Хилендарски, автора на първото просветителско произведение в българската история, кметът Георги Икономов официално ще връчи приза „Будител на годината” за 2016 г. Всяка година престижната награда се присъжда на местни дейци, дaли приноса си в сферата на образованието и културата. Нейни притежатели през изминалите години са Йорданка Калистрина (2012г.), Константин Икономов (2013г.) и Отец Георги Касапинов (2014г.).
В чест на празника, ще се проведе и станалото традиционно състезание по правопис на тема: „Аз пиша грамотно“. Възпитаници на НУ „ Паисий Хилендарски“ – гр. Банско, СОУ „Неофит Рилски“ – гр. Банско, ОУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Добринище и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Места ще премерят сили във владеенето на родния език. Победителите от миналогодишното състезание по правопис – учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Добринище, тази година ще бъдат в ролята на домакини, като за всички участници Община Банско е предвидила тематични награди.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments