Цецка Цачева в Русе

0
345

Цецка Цачева в Русе: Като президент аз ще настоявам за независима, работеща и справедлива
съдебна система
Президентът по Конституция е символ на единението на нацията. Затова нашата кампания е насочена към срещи с българските граждани в цялата страна – всеки ден разговаряме с хора с различен етнос, пол, възраст и образование. Но всички ние сме едно – ние сме българската нация. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент на България Цецка Цачева. “Имаме нужда от стабилна България, за да гарантираме сигурността на домовете си, на децата си, за да имаме позитивен образ на Балканите, в Европа и в света. Трябва да продължим да бъде сигурна граница на Европейския съюз, в интерес на сигурността на всички европейски граждани. Като президент и вицепрезидент ние с вицеадмирал Манушев ще бъдем гарант за членството на България в ЕС и НАТО, ще настояваме за продължаване на модернизацията на българската армия”, заяви още тя.

Цецка Цачева обясни, че като председател на Народното събрание тя е събрала опит, които я е научил на диалогичност, толерантност и търпение да зачита различното мнение. По думите й, демократична е онази държава, които има авторитет и подкрепа от всички граждани. “Обществото ни има нужда от справедливост. В цялата си досегашна дейност винаги съм спазвала върховенството на закона. Като президент аз ще настоявам за независима, работеща и справедлива съдебна система”, подчерта Цачева.
Кандидатът на ГЕРБ за президент заяви, че дори не толкова големите държави могат да имат достойно бъдеще, ако имат модерно образование. “Продължаване на реформата в образователната система, насърчаване на постиженията в научната сфера, подпомагане от страна на държавата на предприемчивите български граждани, които инвестират в българската икономика и бизнес – това е бъдещето на България. Това ще бъде постигнато, ако не се отклоняваме от поетия път на развитие”, подчерта Цецка Цачева. Тя обясни, че има определени сили, които разчитат, че страната ни ще се отклони от европейския си път на развитие и манипулират обществото с неверни твърдения. “Ние вярваме, че бъдещето на България е наравно с другите европейски народи, за да сме равни по доходи и просперитет. ГЕРБ изповядва истинските европейски ценности, ценностите на демокрацията”, категорична бе Цачева.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви пред жителите на Русе, че на 6-ти ноември всеки български гражданин трябва да направи правилния, цивилизования избор. “Трябва да бъдем активни, да направим равносметка за направеното от политическите партии. Само за първия мандат на кмета на Русе Пламен Стоилов тук бяха инвестирани и усвоени по оперативните програми около 200 милиона лева – това е заслуга на администрацията на Община Русе, на кмета Пламен Стоилов и на правителството на Бойко Борисов”, заяви Цветанов.
Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че всички българи ще се гордеят с избора на Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България. “Те никога не скъсаха връзката си с хората. Цецка Цачева ще бъде достойният президент на страната. Тя е доказан юрист, жена, която винаги е искала да намалява политическото напрежение и е постигала обединение за важните приоритети. Цецка Цачева може да бъде обединител на нацията, защото не дели хората на наши и ваши, по етнос или вероизповедание. България може да се гордее с патриоти и офицери като вицеадмирал Манушев, който беше началник на кандидата на БСП за президент Румен Радев. Правилният избор за развитието на България е номер 17 в бюлетината за президент и вицепрезидент Цецка Цачева и Пламен Манушев”, подчерта Цветан Цветанов.
Вицеадмирал Пламен Манушев заяви пред русенци, че тяхната подкрепа му дава увереността, че Цецка Цачева ще бъде първата жена президент на България. “Русе е домът на славните 5-ти Дунавски полк и 5-та Дунавска девизия -те са героите на Балканската война. 5-ти Дунавски полк е героят от Първата световна война. Такива са били вашите дядовци, такъв е духът на Русе, на мъжете, които са живели и живееят тук”, посочи Манушев.
Според кандидата на ГЕРБ за вицепрезидент е важно да се запази стабилността на България и нейното европейско развитие. “Трябва да останем равни с европейските народи. Ние с Цецка Цачева няма да предадем България, давам думата си пред всички загинали за свободата на България войни, че ще работим за силна, просперираща и мирна България”, категоричен бе Пламен Манушев.

 

от БТА

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments