Децата от община Разлог с изключително здравословно меню в училищната столова

0
186

3-та поредна година кухнята-майка кетъринг в с. Баня, която се грижи за изхранването на децата от училищата в община Разлог, запазва високия си стандарт на работа и готвене на здравословни храни. От нея се изхранват 520 деца от ОУ „Никола Парапунов“, НУ „Яне Сандански“, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Бр. Каназиреви“ в Разлог и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Баня.
Порционът за един обяд е по БДС и е 150 гр. за първо ястие и 200 гр. за основно. В кухнята-майка се готви по Наредба №9 за безопасността и качеството на храните, предлагани в училищните столове, която е в сила от 03.11.2015 г.
Готвените ястия са изключително здравословни и са по изисквания на ОДБХ. В кухнята се готвят предимно зеленчуци, зеленчукови супи, бобени ястия, пиле, картофи и др. Прясното и киселото мляко е по БДС, 2 дни в седмицата учениците се хранят с пълнозърнест хляб, а един ден е определен за рибен.
За контрола на качеството на храните и продуктите се грижат специалисти от ОДБХ, които ежеседмично провеждат проверки в кухнята на с. Баня.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments