Димитър Маринов– актьорът, сбъднал американската мечта

0
179

Българският актьор Димитър Маринов успява да сбъдне американската мечта. Той е извървял труден път – недолюбван от системата, политически затворник, емигрант, уличен художник и музикант. Днес може да се похвали, че снима рамо до рамо със София Варгара, Киф Съдърланд и Ащън Къчър, разказа той пред БТВ.

Повече от 20 години живее в Америка, а от 18 не се е прибирал в България. Върнал се е заради проекта на Лъчезар Аврамов, филмът, който прави по книгата „На Изток от Запада”.

Първото нещо, обаче, което го е впечатлило в София, са порутените сгради, дупките по улиците и многото ядосани хора.

В САЩ пристига със 112 долара в джоба, с цигулка и без да знае нито дума английски. Първата вечер е пренощувал в разбита сграда, а на сутринта излязъл да свири на централния фонтан на улицата.

Два дни никой не му е оставял пари, а на третия дошли журналисти от Канал 10 да му искат интервю. Тъй като не знае английски, той не спирал да свири. Накрая довели възрастна дама, която знае немски и са взели интервюто от него на немски език. Оказало се е, че той е първият човек, който свири наживо на улицата. След това случайни хора, руснаци, са му помогнали с уруждането на документите.

Едва след 9 години в САЩ обаче е започнал да работи това, което иска. Първите три години е бил художник, след това е свирил шест месеца с Доли Партън. Участвал е и в реклама с Аштън Къчър, която му е донесла 47 000 долара.

Димитър Маринов казва, че е сбъднал американската мечта още преди киното, с театъра. Носител е на златната значка за театър на съюза на артистите в Ню Йорк като най-успял млад актьор.

 

от Труд

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments