Атрактивни прояви в дните преди празника на Разлог 24.10

0
174

В Разлог с интересни и атрактивни проява  продължават десетдневните тържества, посветени на празника на града, който е на 24 октомври.
Празничната програмата стартира в петък с Национален шампионат по колоездене. Във вчерашният ден  събота се проведе шампионат по надтегляне на тежковозни коне и Международен турнир по карате за Купа „Пирин”2016.
Днес,ще се проведе киноложка изложба „Българско овчарско куче” на градския стадион. През идната седмица в празничната програма са включени театралната постановка „Самодива”, концерт на потребителите в “Защитеното жилище”- с. Долно Драглище, базар, детски мюзикъл представен от Благоевградски драматичен театър и турнир по тенис на маса.
Кулминацията на тържествата е на 24 октомври. От 10.30 часа на централния площад ще има ритуал по издигане на знамената и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Празникът ще продължи с тържествена света литургия в храма „Св. Благовещение”. Ще бъде отбелязана и годишнината на Дневен център за стари хора – гр. Разлог. Празничният ден ще завърши с концерт, с участието на духов оркестър и мажоретен състав, Сашка Серафимова и Детска фолклорна певческа група, Детски танцов състав, Смесена група за градски фолклор „Гердан”, Танцова формация „Перун”. Специален гост-изпълнител ще бъде фолк дивата Райна и МФГ „Годлевски Великден”. По традиция празника на Разлог ще завърши с пищна заря.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments