Гриша Ганчев отговори на феновете на Левски

0
169

Гриша Ганчев проговори в навечерието на дербито ЦСКА-София – Левски. Бизнесменът трябваше да пропусне мача в събота. Той имаше важни бизнес дела в чужбина. В крайна сметка е решил да отложи част от тях и да бъде на трибуните на стадион “Васил Левски”.

Ето какво каза Ганчев пред собствения си сайт. Публикуваме интервюто без редакторска намеса.

Г-н Ганчев, прибрахте се експресно от чужбина. Очакваше се, че ще пропуснете дербито, заради ангажименти?

– Няма ангажимент, който да е по-важен от дерби, в което самият ти ще си част от него. Естествено, че ще съм на трибуните в събота. За последно бях на “Васил Левски” на финала с Монтана, когато стадионът беше червен. Вярвам, че и сега ще е такъв.

През седмицата от “Герена” се скъсаха да замерят ЦСКА с декларации?

– Очевидно някои хора компенсират с писане пропуските си в четенето. Оставям настрана факта, че декларациите в голяма степен са неграмотни. Притеснителното е, че от тях лъха единствено на… стадно мислене, на вандализъм! Първо ни обявиха война, след това ни убиха, после ни погребаха, говорят само и единствено с насилие, с омраза, с изкривени физиономии. Всъщност физиономии няма, тези с декларациите се крият зад “Ние сме Левски”! Кои сте вие? Аз за Левски знам, че са Иван Вуцов, Люпко Петрович, Петър Курдов, Емил Кременлиев, Андрей Желязков, Михаил Вълчев… И тези хора се стягат за Вечно дерби, радват се, че този мач се е върнал във футболното ежедневие на България. Същото казват и огромна част от играчите на Левски.

Да, но за първи път в историята на дербито се прекрачва нормалността и от “Подуяне” директно обявиха война на самия вас?

– Нека тия с декларациите разберат, че спорта носи радост, а не омраза И най важното. Искам да кажа нещо на деклараторите: Не ви мразя, просто сте ми безразлични. ЦСКА не търсеше война с този мач, дори напротив. Никога досега на гостуващ отбор в дербито не даван половината стадион, с толкова евтини билети!

В същото време шефовете в “Подуяне” отказват да споменат името на ЦСКА дори в официалните съобщения на сайта си?

– Това е техен проблем! И повярвайте, бумерангът като се върне, боли много. Мечето Телкийски преди мача с юношите на ЦСКА не знаеше с кой ще играе. Като го ошамариха – разбра! И го хвана срам. Хората са го казали – бий, за да те уважават. Надявам се ЦСКА да победи в събота, пък как ще отразят мача в сайта на Левски, малко ме интересува. За мен е важно този мач да се отрази завинаги в сърцата на феновете на ЦСКА.

Да, но за момента интереса към билетите не е онзи, който се очакваше?

– Ако в нещо вярвам безрезервно, това е Сектор Г! Публиката на ЦСКА застана зад клуба си в най-страшните дни за него. Не вярвам, че сега, когато идва Вечното дерби, тя ще позволи някой да и стъпи на врата. Подписвам се с две ръце, че в събота привържениците на ЦСКА ще са повече от тези на съперника. Така е било през годините, така ще е и сега – Борисовата градина винаги е била червена!

 

от Спортал

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments