Община Разлог модернизира кухненското оборудване в „Домашен социален патронаж“

0
203

Осъвременяването на материалната база на кухните в гр. Разлог и с. Баня е факт благодарение на проекта „Модернизиране на кухненско оборудване на Общинско предприятие „Домашен социален патронаж“, с който Община Разлог кандидатства пред Фонд „Социална закрила“. По този проект са закупени 7 нови съоръжения, които ще улеснят работата и съкратят времето за приготвяне на храната за потребителите на патронажа.
За кухнята в Разлог е закупен конвектомат с електромеханично управление. Той има 99 програми, вместимостта му е за 11 тави, а храната се приготвя на пара, като подаването на количеството пара може да се регулира. Кухнята е осъвременена още с професионална зеленчукорезачка и картофобелачка.
В с. Баня са закупени електрическа пекарна на три нива и професионална съдомиялна машина.
Социалните услуги, предоставяни в домашна среда в лицето на „Домашен социален патронаж“, са предпочитана и търсена социална услуга, особено от уязвимите групи. Предоставянето на качествени услуги налага обновяването и модернизирането на кухненското оборудване.
Закупените кухненски съоръжения са на стойност 24 хил. лв., като съфинансирането от Община Разлог е 10 % от общата стойност на предвидените средства.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments