Комплексът на калъфките

0
173

ПФК „Агент“ отдавна да е при Лупи, ако не беше храненик на властта

С наближаването на вечното дерби историческият комплекс на сините калъфки се разшифрова като психиатрична диагноза. Колективната шизофрения на по-простата част от нацията всекидневно се лее от медийни клоаки и шпицкоманди с изцъклени погледи. Самозомбиращата се фауна около стадиона, кръстен на майор от ДС, очевидно не може да се примири с факта, че ЦСКА е жив въпреки чудовищните напъни на всевъзможни негодници да умъртвят великия армейски отбор. Вечното дерби за пореден път служи като лакмус и огледало за духовното и интелектуалното ниво на част от обществото.

Сравнението се налага само по себе си. Едва ли някой ще си спомни червената общност да се е занимавала толкова истерично с формалностите около „Динамо-Левски- Спартак-Витоша- 1914“. Без значение от това, че според видните столични левскари Петър Петров и Златин Тепсиев клубът на Държавна сигурност е нелегитимен не от вчера. Първият шеф на сините привържениците Голди дори призна, че любимците му са били извън правния мир повече от половин век?! Да не говорим за това, че години наред отборът от Подуяне използваше една хибридна емблема, напомняща за милиционерска значка…

Независимо, че не крия погнусата си от пещерната левскарщина като форма на човешка деградация и че получавам заплахи за живота си от определени терористични ядра, познати на прокуратурата и МВР не от ден или два, никога не съм разглеждал вечния съперник като субект от Търговския регистър. Напротив, без значение от политическите превратности, афишите и формалните „букви и алинеи“ за мен съществува една спортна институция с името на Васил Иванов Кунчев, въпреки нечистоплътната зло(употреба) на Апостола. За популацията от другата страна обаче подобна широта на възгледите очевидно е непосилна и невъзможна, защото най-кресливите сини „антикомунисти“ всъщност са образцови болшевики, органично чужди на демокрация, плурализъм и толерантност.

Още веднъж подчертавам дебело, че в основата на тази социално- психологическа деформация е историческият комплекс на левскарството. А неизлечимата параноя е предизвикана от разминаването на представата за себе си с реалността. Приватизаторите на името на Апостола смятат, че тази патриотична фирма им гарантира монопола на богоизбрани. В зората на българския футбол обаче на преден план са варненските отбори, след това идва ред на „Славия“ преди на хоризонта да изгрее червената шампионска звезда. По-късно, когато си присвоиха и времето, на пътя им се изпречи „Литекс“, а напоследък ги бърка дори техният съдружник от Делиормана.

Ето как синята амбиция за пълен комфорт се разминава с живота и това предизвиква колективното психическо разстройство сред немалко хора. А когато някои от тези индивиди се доберат до властта, те започват да отмъщават заради комплексите си. И затова първата им работа след 9 септември 1944 г. е да натикат в ъгъла „Славия“ за сметка на първата ведомствена спортна организация при комунизма – Пощенски спортен клуб „Левски“ под закрилата на члена на Политбюро Цола Драгойчева и наместника на КГБ у нас генерал Филатов…

През 1948 г. се ражда ЦСКА и синьото психическо разстройство ескалира правопропорционално на армейските триумфи в България и в Европа. На всичко отгоре партийните покровители на Подуяне няма как да се справят толкова лесно с генерали и офицерите от БНА! Омразата, злобата и завистта обаче се предават чрез ДНК на генетичния комплекс и по този начин целта пред крайното левскарство за унищожаването на ЦСКА по административен и репресивен начин се превърна в наследствена фиксидея. Неслучайно първият лозунг на сините боклуци след преврата на 10 ноември 1989 г. гласеше „Смърт на ЦСКА!“. Не успяха четвърт век, но напоследък „гърнетата“ и Лупи им дадоха поводи за нови надежди, базирани върху двойния стандарт на властта и мръсната роля на БФС. ЦСКА обаче отново оцеля и се изправи, а варварите окончателно полудяха пред очите ни. Това е най-логичното обяснение за ексцесиите в синята клиника.

Няма обяснение обаче за гнусното предателство на шепата „червени“ еничари, които срещу парите от Делиормана и подкрепата на подуянските медии предадоха ЦСКА в най-тежкия момент от историята на 31-кратните шампиони. Вечното дерби ми дава повод да призова довчерашните съмишленици и приятели час по-скоро да се върнат в тризвездния Храм, защото никога няма да дочакат нищо добро от негодниците отсреща. Освен нож в гърба и храчки в лицето, когато бъдат употребени и изхвърлени като мръсни парцали. А кой е дочакал друго от сините лумпени?!

И още нещо – ПФК „Агент“ отдавна да е при Лупи и „пернишките боклуци“, ако не беше храненик на властта. По-точно – на всички власти! Без значение от партийния цвят на управлението! БКП им подари златната връзка с МВР и ДС! С(ДС) официално ги превърна в държавен клуб и им изпрати могъщ спонсор с политическа директива! Кметове като клиента на Темида Софиянски и разни областни управители им поднесоха на тепсия стадиони, басейни и бази! Сестрата на „царя“ им се обясняваше в любов, докато новият им бос разиграваше многомилионни финансови пасианси зад гърба на обществото на яхтата в Монте Карло! Тройната коалиция връчи на Тодор Батков (агент Тара) орден „Стара планина“ и отне лиценза на ЦСКА през 2008-ма! И така стигнахме до спонсорите, собствениците и вересиите по „обществена поръчка“ в периода на ГЕРБ. Със специалното участие на банката на КГБ, продължаваща съветската връзка след Майкъл Чорни, така както всеки пореден фактор в управлението на „Герена“ се оказва свързан с нашенската ДС…

Това е положението – хрантутниците на всички власти нямат право да развяват своята „финансова изрядност“, тъй като имат зад гърба си цялата държава и мафия! И да не забравят, че провалената от Лупи кампания с акциите на ЦСКА събра два пъти повече пари в сравнение със сумата, обявена от „Герена“ като дарения от феновете. Но за какво говорим след като „Локо“ (Сф) бе репресиран заради пет пъти по-малък минус от ПФК „Калъфка“?!

ЦСКА бе почти умъртвен чрез административни манипулации и задкулисни номера, но армейският организъм се оказа жилав и вечен. ЦСКА никога няма да умре, тъй като Доброто винаги получава шанс за нов живот срещу Злото. Рано или късно, дори в България…

ГЕОРГИ АТАНАСОВ

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments