Курдов: Дайте рози и шише ракия на Петрович и го изпращайте поживо по здраво

0
180

Бившият нападател на Левски Петър Курдов анализира  обстановката на „Герена”.

Трикратният шампион със „синия” екип обяви, че е крайно време тимът да тръгне в нова посока, а треньорът Люпко Петрович бързо трябва да напусне тима. Курдов е на мнение, че Левски не разполага с качествен отбор, а сръбският специалист „отдавна е изпял песента си на „Герена””.

„Много неща ми се иска да кажа за Левски. Виждате преди говорех и почнаха да ме чуват. Васил Колев ме цитира, започнаха и други. За жалост, истината е, че нямаме никакъв отбор, никакво качество. Каква шампионска титла им се привижда, каква купа?! Ако продължаваме така, още няколко години и катастрофата ще е пълна. Трябва да се направи нещо. Нека не се лъжем. Това не е правилният път, както казват много.

Вижте ни отбора – нямаме футболисти. Нуждаем се задължително от вратар, защитници и нападатели, от всичко. Дано новият собственик Спас Русев избере подходящите хора. В кондиционно ниво са много слаби. Задъхват се, не могат да си вземат въздух. Трябва сила, за да се побеждава. Те обаче я нямат тази сила”, коментира Курдов.

„Времето на Люпко Петрович в Левски изтече. Времето му отдавна мина. Нека му подарят един букет български червени рози, една бутилка сливова българска ракия и по живо по здраво, добави още бившият нападател.

„Разберете, не може да се продължава повече така. Йордан Лечков, Боби Михайлов, ако са големи мъже, да си подадат оставките. Просто не се получават нещата. 35 години – нищо. Кръгла нула. Трябва да върнат спортните паралелки, спортните интернати. Децата да учат сутрин, а после да тренират.

Какво прави Левски? Децата ни тренират на „Раковски” и на „Герена”, това са над 500 кадри. Колко от тях са в първия отбор? Имаме един Краев, един Мики Орачев и други няма. Дано не похабят таланта на Краев. Време е да се заложи на други лица в управлението. Повечето не смеят да критикуват, защото се надяват на някое постче в клуба. Да вземем един Иво Тонев – моите уважения към този човек. Евала, даде лични средства, но искам да го попитам – Пич, какво направи за тези две години?! Нищо, пълно нищо”.

„В нас ветераните и легенди на Левски назрява идея да се вдигнем и да се обединим. Искаме да си кажем мнението публично и да изкрещим, ако искате, че повече така не става. Левски не върви в правилна посока, българският футбол също. Трябва да се вземат мерки. Едно време на мач ходеха по 60 000, а сега стадионите празни. Аз обичам Левски и Левски е в сърцето ми. Само Левски”, заяви Петър Курдов. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments