Борисов: Бях толерантен, но явно всеки ден трябва да се напомня за катастрофата” Орешарски”

0
164

„Бях много толерантен до сега, но трябва явно всеки ден да се напомня за катастрофата само за година и половина, в която ни въведоха Орешарски и издигналите го партии“ – това обяви премиерът Бойко Борисов при откриване на пречиствателна станция за отпадъчни води в Шумен. Нейното изграждане се точи с години, проектът „Интегриран воден цикъл-II“ стартира миналия програмен период, но заради забавено строителство беше завършен със средства от новия програмен период.

„Винаги съм се съобразявал и съм внимавал какво говоря, за да не влизаме в сблъсък, но трябва да им се напомня всеки ден“, каза премиерът. Той напомни, че ако проектът не е бил спасен, днес Шумен е трябвало да извади 49 млн. лв. и да ги върне. С парите вече са били изградени десетки километри водопроводи и канализация, но е забавено изграждането на пречиствателната станция за 13 млн. лв. Сега тя вече е факт и е 51-та в страната, изградена с евросредства.

„Европейската комисия разбра, че българският народ, шуменци не са виновни, че са си избрали некадърно ръководство, подведени са. Така че осигуриха от втория програмен период парите да дойдат бързо и да имаме днес това прекрасно съоръжение“, каза Борисов при откриването.

Премиерът преряза лентата заедно с министър Ивелина Василева, която в събота беше рожденичка и Борисов се пошегува, че екосъоръжението й е подаръка. На старта на церемонията архиерейският наместник Димитър, който отслужи водосвет, връчи на премиера православно календарче с всички празници за 2017 г. Попитан за коментара във „Форбс“, Борисов каза, че „някой блогър, който пише нещо, си е негово лично право и ние в това не се месим“.

 

от Труд

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments