Банско гостува на румънския град Петрошани

0
182

Представители на шест неправителствени организации и сдружения от град Банско, водени от заместник-кмета Александър Мацурев и кмета на гр. Добринище Китан Галчев, участваха в „Дни на гражданското общество” в град Петрошани, Румъния. Посещението бе в изпълнение на проект „Дни на гражданското общество – бъдещето започва днес”, част от програма „Европа за гражданите”, мярка 2.1 Побратимяване на градове. Община Банско, заедно с унгарската община Варпалота, италианската Понте Нелле Алпи и полската Псари, са партньори по проекта, в който водещата община е Петрошани.

В рамките на пет дни, участниците от тези европейски общини представиха своите места с фолклора, традициите и обичаите си, взеха участие в семинари и работни срещи на различни теми.

С проекта, изпълняван по програма „Европа за гражданите” се цели стимулиране на активността на гражданското общество в Европа, подобряване на сътрудничеството, доброволчеството и обмена на идеи. Банско и Петрoшани са побратимени градове от 2008 година, като това е втория съвместен проект, по който работят.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments