С проекти на стойност приблизително 7 млн лв община Гърмен кандидатства средства за ремонт на детски заведения и пътища

0
197

Три проекта на стойност близо 7 милиона лева входира преди дни в Министерството на земеделието и храните общинската администрация в Гърмен за финансиране по Оперативна програма “Развитие на селските райони”.

Кметът Минка Капитанова обясни, че единият от проектите в размер на 1 049 916 лева се отнася за реконструкция и основен ремонт на ОДЗ “Никола Й. Вапцаров” в с. Дебрен.

“Детското заведение е за ремонт от много години. Оказва се, че то с всяка изминала година става все по-тясно за децата от селото, тъй като то приема и малчугани от съседни села. Градината я посещават и децата на жители на Дебрен, които живеят и работят в Гоце Делчев”, коментира Капитанова.

Вторият проект касае реконструкция на уличната мрежа в населени места в общината, където такива не са правени изобщо или от много години, като хората там буквално бедстват заради лошата и похабена улична мрежа. Въпросният проект е на стойност 1 966 177 лева.

Общинските служители от Гърмен са подготвили и проект в размер на 3 931 923 лева за реконструкция и рехабилитация на общински пътища на територията на общината.

„Ако проектите, които внесохме, бъдат одобрени и респективно получим финансиране за изпълнението им, след по-малко от година община Гърмен ще придобие съвсем друг вид. Готвим и още няколко проекта за финансиране по ОП “Развитие на селските райони”, като се надявам всички те да бъдат одобрени, тъй като са от жизнена необходимост за жителине на община Гърмен”, заяви още кметът Минка Капитанова.

 

източник Infomreja.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments