Бурният вятър в Разлог отнесе панелите на сграда

0
197

След като през 2013- та година, силен вятър причини откъсване на част от плоскостите на сградата известна като “Погледец” в центъра на Разлог, и днес силният вятър, откачи част от окачената фасада на  – „Погледец“.
Както и при предишният случай, и днес служители на общината предприеха незабавни мерки за обезопасяване, отцепиха района, и се погрижиха да не преминават хора в близост до фасадата на Погледец, както и в радиус около нея.

Предишният път, през март  2013- та, когато отново вятър причини отлепяне на металните плоскости на фасадата, алпинисти възстановяваха причинените щети, за сметка на фирмата изпълнител на ремонта. Кметът на общината инж.Герчев коментира, че и в този случай, ще бъдат предприети съответните действия по възстановяване на откъснатите плоскости, отново за сметка на фирмата извършила ремонтът, тъй като не е изтекъл законовият гаранционен срок.

В сградата известна като “Погледец”, емблематична за поколения жители на Разлог, се помещават важни административни звена – Бюрото по труда, изнесен офис на  НАП, клон на НОИ, както и офис на охранителна фирма. Цялостен ремонт на административната и бизнес сграда „Погледец” бе извършен пред 8  г. по инициатива на Община Разлог и с решение на Общото събрание на десетте етажни собственици. Общината е съсобственик на сградата и притежава 2 етажа.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments