Жители на Самоков се организират на протест против настаняване на бежанци в града

0
161

Гражданите на Самоков организират протест срещу евентуално създаване на лагер за мигранти в града, научи Фрог нюз. Протестът е в неделя от 11 ч. на площад „Захари Зограф“. Идеята е мигрантите да бъдат настанявани в бивишите военни поделения, които в момента са необитаеми.

„Хората са недеволни, защото имаме информация, че са правени огледи на бившето военно поделение в града, както и на сгради в селата Гуцал и Говедарци. Категорично не сме съгласни в Самоков да се изграждат центрове за мигранти“, коментира пред Фрог нюз Рени Мутафчийска, един от хората, които организират протеста.
По нейни думи и трите обекта са одобрени от правителството. Става дума за т.нар. долно поделение в Самоков и училищата в Говедарци и Гуцал. Оглеждано е и друго бивше поделение извън града, но сградите там се оказали в плачевно състояние.
„На наше официално запитване от общината ни отговориха, че не са известени за съдзаването на център за мигранти, но имотите за които става дума са държавни. Решихме сега да протестираме докато не ни поставят пред свършен факт“, допълни Мутафчийска. Към момента над 400 души са се подписали под протестното писмо срещу евентуално създаване на център за мигранти. Досега протести срещу центровете за настаняване на чужденци имаше в Харманли и столичния кв. „Овча купел“.

Фрог нюз

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments