Кметът на община Гърмен Минка Капитанова част от Европейската мрежа на жени кметове

0
213

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова и координаторът на Сдружението на Югозападните общини Илияна Цветанова присъстваха на среща по проекта „POWER – Европейска мрежа на жените-кметове за равни възможности в обществения живот” по програма Европа за Гражданите.

Срещата се проведе в град Полина на остров Сицилия с участието на партньори от Хърватска, Испания, Македония, България и Италия.

Обсъдени бяха европейските и националните политики за равенство на половете в обществения живот.

“Европейска мрежа на жените-кметове за равни възможности в обществения живот – POWER”е финансиран по Програма „Европа за гражданите”. Проектът разглежда въпроса за равните възможности, като се започва от личностите и историите на жените кметове, които ръководят европейски градове.

Проектното предложение включва мрежа от градове, управлявани от жени кметове, като пример за насърчаване на участието на жените в политическия и социален живот. Чрез споделянето на техните истории и преживявания, жените кметове ще насърчат политическото участие и обсъждането на въпроси, които представляват пречка в днешния живот, например разликата в заплащането между половете, обезценяване на женските професии, съвместяването на семейния и професионалния живот и др.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments