В БАНСКО ЗАПОЧНАХА ЧЕСТВАНИЯТА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАДА

0
188

По случай 104 годишнината от Освобождението на гр. Банско, празничните събития в планинския курорт вече стартираха. Група „Фондацията”, съставена от едни от най-популярните имена в съвременната българска музика, направиха двучасово шоу, за което дълго ще се говори в града. Великолепните пет – Кирил Маричков, фронтмен на „Щурците”, Дони от „Дони и Момчил”, Славчо Николов от БТР, Иван Лечев от ФСБ и един от най-добрите барабанисти в България, Венко Поромански, изпълниха малка част от репертоара на легендарните групи, на които са членове. Любими песни на поколения българи звучаха в залата в unplugged формат, като за пореден път музикантите демонстрираха световна класа.

Празничната програма продължи с юбилеен концерт на фолклорен състав „Банска младост” под надслов „Песента на младостта”. Вече 15 години съставът, ръководен от уважавания от целия град отец Георги Касапинов, открива рецептата за „младост” в българските фолклорни традиции и песнопения. Гост-изпълнители бяха техните колеги от самодейните състави „Банскалии”, „Пиринско настроение” и „Веселие”, които направиха истински спектакъл, посветен на банската музика.

По повод на юбилея, кметът Георги Икономов, изпрати поздравителен адрес, в който приветства групата с думите: „ С голямо удоволствие Ви поздравявам с 15-та годишнина от основаването на Вашия състав. През всички тези години вашата всеотдайност и любов към традициите завладяваха сърцата на публиката и печелеха нейното признание. Стремежът към професионализъм във всяка ваша изява, винаги е радвал и респектирал обществеността на нашия град”.

Честванията в Банско продължават с вечер, посветена на героите в Банско, детски спортни празници. На 5-ти октомври, от 18:00 ч. на площад „Никола Вапцаров”, пищен концерт „Банско празнува” с участието на фолклорни групи и фолк изпълнителката Райна, ще завърши поредицата от празнични събития.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments