Днес и утре международен волейболен турнир в Разлог

0
195

Днес в 15.30 е първият двубой между ЦСКА И Марек.

ВК „Пирин“ Разлог е регистриран официално през 1946 г., въпреки че година по-рано Разлог вече има организиран волейболен отбор, който участва в първото държавно първенство.
Ключова роля за появата и развитието на волейбола в Разлог има учителят от Гоце Делчев Илия Орманлиев, койте е и първият треньор на отбора. Първото волейболно игрище е изградено през 1947 г., а до 1950 г. разложкият тим е постоянен регионален първенец. Същата година отборът е включен в календара на федерацията като участник на зоналните, а по-късно и на републиканските турнири. Следват години, наситени със спротни изяви и участия в много турнири.
През 1970 г. е спечелен първият златен медал за момчета в страната с треньор Стойчо Грънчаров.
ВК „Пирин“ има и много международни изяви, играе с различни отбори от чужбина и участва в редица състезания.
Първият председател на клуба е Петър Манов. Следват Славчо Джоджов, Славчо Божанов, Воден Бояджиев, Петър Сланчев, Георги Цуцуманов. Председатели на обществени начала през годините са Йордан Кадурин, Борис Масларов, Мирян Попадийн, Владимир Коцаков, Валентин Стоицов и настоящият председател Радко Тумбев.
Спомени от активния спортен живот разказаха на срещата на волейболистите-ветерани Владимир Коцаков, Петър Сланчев, д-р Мария Копанарова и настоящият кмет на Община Разлог и редови играч дълги години инж. Красимир Герчев.
На всички присъстващи ветерани на срещата бяха раздадени грамоти за принос в развитието на волейбола в Разлог.
Гости на юбилейната среща бяха Владимир Николов, генерален секретар на Българската федерация по волейбол, кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, зам.кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, Димитър Крънчев-секретар на Община Разлог.
Поредицата мероприятия, посветени на 70-годишнината на волейбола в Разлог, продължават днес от 15.30 ч. с двубои между ЦСКА и „Марек“, официална част от 17.30 ч. и от 18.00 ч. е срещата между „Пирин“ Разлог и ОК„Ветерани“, гр. Струмица.
На 1 октомври /събота/ от 14.00 ч. е срещата за 3 и 4 място, от 16.00 ч. е двубоят за 1 и 2 място, а от 18.00 ч. е закриването на юбилейния турнир. Срещите ще се играят в Спортна зала „Септември“ – Разлог, а входът е свободен за посетителите.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments