Англичани живеещи в Банско събраха 650 лв от продажба на кейкове и сладкиши за жена с мускулна дистрофия

0
200

Сумата от 650 лв събраха днес в хотелски комплекс в Банско британски граждани, които се събраха на традиционна английска закуска на чай и кафе.Различното бе, че всеки един жител на Обединеното кралство, донесе приготвен от него, или семейството му сладкиш, който бе обект за продажба.
Мъфини с банан, орехови сладки, кейкове с портокал и сметана, кейк с кафе и бадеми, бяха сладкарските изкушения, които се продаваха благотворително. Гостите оставяха пожелание и възможност определена от самите тях сума, и запълваха времето си в приятни разговори на чаша кафе. Средствата се събират за 45 г. жителка на Банско, която страда от тежка форма на мускулна дистрофия, болестта я е приковала в инвалидна количка, и трудно се обслужва сама. Неотдавна родителите й починали, останала кръгъл сирак, тя все по-трудно посреща ежедневните си финансови потребности. Със събраните от продадените сладкарски изделия на британските й приятели, ще бъде направен ремонт на електрическата и инвалидна количка, закупени санитарни материали. Част от сумата ще послужи и за заплащане на битовите и разходи за телефон, и ток. Заради тежката форма на инвалидност заради болестта, и деформация и на ръцете, единствената и поносима връзка със света е телефонът.
Жената, която стана повод за организирането на това “Благотворително кафе” от англичаните в Банско, не желае да става известна, и упорито крие името си. Не иска да дава интервюта, желае анонимност, но благодари от сърце за проявената човещина и съпричастност към нея.
Някои от британските граждани, участвали в инициативата в Банско дариха и малка сума за английската фондация “Макмилън”, която е най-голямата по рода си благотворителна организация във Великобритания работеща с хора болни от рак.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments