Руска мисия в Банско

0
155

Град Банско бе домакин на руска бизнес делегация, която е на посещение в България с цел установяване на контакти с местния бизнес. Тринадесет компании, както и представители на търговско-промишлени палати и туристически организации, се срещнаха със своите колеги в курорта. Най-сериозните инвеститори в града в лицето на концесионера на ски-зоната, представители на туристическия бранш, дървообработката и мебелната промишленост, Завода за телефонна апаратура, фирми от хранително-вкусовата промишленост и земеделието, присъстваха на форума, за да направят своите контакти във формат В2В.

Началото на събитието бе дадено от заместник-кмета на община Банско, Сашка Въчкова, която приветства всички присъстващи и изтъкна предимствата на района за реализиране на бизнес проекти и дългосрочни инвестиции. В продължение на нейните думи, председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско, Малин Бистрин презентира дестинацията. Представени бяха също проекти за изграждане на спортно-развлекателен център, за рехабилитация на Градския парк и за оформяне на зоната около река Глазне като открито място за спорт и почивка.

Бизнес форумът се организира под шапката на българската Изпълнителна агенция за насърчаване на средния и дребен бизнес в партньорство с Руската агенция за подкрепа на бизнеса, представлявана от Алексей Солосин, отговарящ за международното сътрудничество. Преди официалният му старт, руските представители и част от местния бизнес направиха официална среща със заместник-кмет Сашка Въчкова в сградата на общината. Руската делегация продължава своята мисия в Пловдив, където също ще проведе срещи с бизнеса от региона.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments