Литургия и песни за 105-годишнината от рождението на Ванга

0
144

Стотици миряни от страната и чужбина ще отбележат в Рупите 105-годишнината от рождението на пророчицата Ванга. Събитието се организира на 3 октомври край църквата на ясновидката от фондацията, която носи нейното име. Паметта й ще бъде почетена пред паметника, който бе открит за 100-годишнината от рождението й. Ванга е родена на 3 октомври 1911 г. в Струмица. Тържествената литургия ще отслужи отец Живко в 11,00 часа. Час по-късно се очаква художникът Светлин Русев, който бе близък на пророчицата, да изнесе слово за нея. Накрая ще има програма, посветена на ясновидката. В нея свои песни за Ванга ще изпеят редица изпълнители, сред които ще са Володя Стоянов, Владислав Вълчев, Владимир Дайраджиев.

„Подготвяме се за събитието, приготвили сме доста покани. Вярвам, че тук отново ще дойдат хора от цяла България, защото баба Ванга не е забравена и никога няма да бъде забравена. Тя е помогнала на хиляди нуждаещи се. Почистихме района, готови сме да посрещнем посетителите”, сподели управителят на комплекса Серафим Иванов.

Стотици идват всеки ден в църквата „Света Петка” в Рупите заради дарбата и делото на пророчицата. Почит към пророчицата отдават не само българи, но и много чужденци. „Славата й се носи по целия свят. Тук идват телевизионни екипи от различни държави. Руснаците обаче я боготворят”, твърдят служители.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments