Добринище с двоен празник днес – Денят на Независимостта, и 10 годишен юбилей от обявяването му за град

0
193

Двоен празник отбелязват днес жителите на Добринище. Те честват Деня на независимостта и 10-годишнината от обявяването на населеното място за град. Тържеството ще уважат,  министри, депутати, кметове на общини в региона и много гости, и приятели на Добринище.
Заради четирите почивни дни градът е пълен  с туристи от страната и чужбина. Над 90% от леглата, които са 3000, са заети, информираха хотелиери. Добринище през последните 10 години, освен , че промени изцяло облика си, с усилията, които общинското ръководство  на община Банско, ръководена от кметът  Георги Икономов полага, се превърна в модерен, развиващ се, и предпочитан от родни и чужди туристи спа център. Лековитата минерална вода, природните дадености, близостта на планината, превърнаха града в притегателен център за почитателите на ски туризма, планинското катерене, и водният релакс. Инфраструктурата е подобрена, улиците са ремонтирани, изградени са тротоари, алеи за велосипедисти, пешеходци, градът е озеленен, и изключително приветлив. 
Изцяло са обновени парковите алеи и зелените площи съгласно съвременните изисквания за достъпност, монтирана е нова детска площадка и ремонтирана съществуващата, изградена е водна каскада, монтирано е видео наблюдение и напоителна система.
Тържественото честване на двата празника ще е от 17,00 часа на градския площад „Независимост”. „Ще има приветствени думи от мен и от официалните гости към хората в Добринище. След това на сцената ще се качат самодейци от община Банско, които ще веселят хилядите присъстващи с изпълненията и таланта си. Вечерта ще завърши с тържествена заря, която ще озари небето над града ни”, разказа  градоначалникът на Добринище Китан Галчев.
Местните жители и техните гости ще продължат с веселбата и утре. Най-напред, в 10,00 часа, ще започне детски футболен турнир, а в читалището от 14,00 часа ще има конкурс за най-красива детска рисунка. Празничният концерт с гост-изпълнители е с начало в 18,00 часа. Фолклорни ритми и песни ще разтърсят и огласят града. На сцената ще се качат Фолклорен ансамбъл „Гайтан”, Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка”, певците Карамфил Божиков и Валя Найденова.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments