Експерт проговори за подлата атака в САЩ: Терористите сменят тактиката, не си затваряйте очите!

0
151

Самоделни взривни устройства, подобни на тези, използвани в Ню Йорк, са лесно достъпни, призна полк. Иван Бояджиев.

Терористите сменят тактиката – използват по-малки взривове на много места и с големи поражения. Това каза полк. Иван Бояджиев, експерт по сигурност и антитероризъм, пише агенция “Фокус”.
“Основната цел на терористите – да всеят паника сред населението, вече е постигната”, каза още полк. Бояджиев.

„Преди известно време от групировката „Ислямска държава“ обявиха, че сменят тактиката си на поставяне на взривове и бомби. Вместо много взривни устройства на едно място, които не могат да създадат толкова много жертви, се слагат множество бомби на различни места, като тези в Ню Йорк, които нанасят още по-големи поражения. Така се всява и по-голяма паника сред хората и макар и с малка мощност се създават големи поражения. Терористите вече следват тази тактика на малки взривове, на много места, с големи поражения“, обясни той.

Полк. Иван Бояджиев добави, че самоделни взривни устройства, подобни на тези, използвани при атаката в Ню Йорк, са лесно достъпни, както за намиране, така и за направа. По думите му обществото не бива да си затваря очите пред заплахата от тероризъм и да бъде бдително, въпреки страха.

Според него бежанският наплив към Европа увеличава рисковете от тероризъм и трудно могат службите да засекат терористи. “Необходимо е бежанските лагери на територията на страната да бъдат от затворен тип, тъй като мигрантите не могат да се интегрират и се създава напрежение в градовете”, каза още полк. Бояджиев.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments