Кметовете на Сатовча Арбен Мименов, и на Белица Радослав Ревански издействаха важна промяна за добив на дърва от населението със собствен превоз, при строго спазен регламент

0
192

Заместник-председателят на Народното събрание и зам.-председател на ДПС проф. Алиосман Имамов заедно с областния председател на ДПС в Пиринско Ведат Хюсеин и кметовете на общините Сатовча и Белица – Арбен Мименов и Радослав Ревански, извоюваха разрешение хората да се снабдяват с дърва за огрев със собствен превоз.

Това стана на среща в кабинета на директора на Югозападното държавно предприятие в Благоевград, инж. Дамян Дамянов, проведена тази сутрин по инициатива на Алиосман Имамов. На нея се постигна принципно съгласие между двете страни, което е в полза на жителите на областта по отношение на снабдяването им с дърва за зимния сезон. Занапред хората вече ще могат да използват и собствен превоз – каруци, самарен добитък и други.

Постигнатият компромисен вариант населението да се снабди преди настъпването на зимата с дърва за огрев по независим от въведените наскоро джипиес устройства на автомобилите начин решава проблема в целия регион.

Пред ръководството на ДПС и кметовете на Сатовча и Белица Дамян Дамянов е поел ангажимент още този следобед да изпрати на място в общините експерти от ЮЗДП, които да обсъдят вариантите за по-експедитивно снабдяване с дърва на хората. По този въпрос днес директорът на ЮЗДП има среща и в Изпълнителната агенция по горите в столицата.

На срещата в ЮЗДП представителната група от ДПС е обяснила на Дамян Дамянов, че снабдяването на населението с дърва за огрев от горските стопанства след въведените джипиес устройства на горския транспорт става изключително бавно и има опасност много хора да останат без топло за зимата, тъй като фирменият транспорт вози приоритетно промишлена дървесина.

Така според извоюваното от представителите на ДПС разрешение населението ще има възможност да се снабди с дърва за огрев тази година със собствен превоз по схема, която ще бъде строго регламентирана и контролирана.

Още преди няколко месеца, във връзка с навременното снабдяване на хората с дърва за огрев от планинските райони преди настъпването на зимата, народният представител и заместник-председател на Народното събрание Алиосман Имамов проведе срещи с кметовете на общините, които изложиха пред него притесненията си от евентуално забавяне на снабдяването, именно заради транспорта.

Според участниците в днешната спешна среща в ЮЗДП, директорът инж.Дамян Дамянов се е съгласил с предложението им и се е ангажирал въпросът да бъде уреден още в следващите дни, след като бъдат окончателно уточнени с горските стопанства начинът и контролът за успешното протичане на процедурата.

 

по информация на  Infomreja.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments