Планински маратон “Пирин Ултра ” 2016 ще се проведе в НП Пирин през почивните дни

0
176

Септември идва с първото издание на планинския ултрамаратон “Пирин Ултра 2016”, който се очаква да донесе изненади и силни емоции за любителите на планинското бягане.

От 22 до 25 септември т. г. красивият Национален парк “Пирин” – част от световното наследство на ЮНЕСКО, ще бъде домакин на събитието, което ще постави пред участниците нови предизвикателства в планинското бягане. Верни на любовта си към екстремното, показателно за която е състезанието XCo Adventure Cup, организаторите от XCoSports и този път ще тестват физическата и психическата издръжливост на бегачите.

Трасетата ще бъдат две – с приблизителна дължина 150 км и 70 км. В подготовката и на двете трасета е участвал и рекордьорът на пробега Ком-Емине – Кирил Николов-Дизела, информират организаторите. Стартът и финалът на състезанието ще бъдат в гр. Банско, където зрители, приятели и фенове ще могат да следят движението на участниците чрез GPS-системата за проследяване Loggator. По трасетата ще има подкрепителни пунктове, чиито брой ще бъде ограничен до шест-осем по дългото трасе.

Регистрацията е започнала на 10 юни и е продължила до 30 юни на официалния сайт на състезанието: http: /www.pirinultra.com/. Жребият за участниците e вече изтеглен, а поради големия интерес броят на състезателите е ограничен до 130, информират още организаторите. “Това ще е най-тежката ултра, която някой е организирал в България, коментира Кирил Николов-Дизела. ” Съветвам всеки желаещ да участва да се подготви много добре, ако иска да завърши”, допълва известният български планински бегач.Състезанието се организира със съдействието на община Банско и дирекцията на Национален парк “Пирин” и се подкрепя от спонсори и медийни партньори.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments