Стотици ученици в Банско посрещнаха първият учебен ден, и рецитираха заедно “Родна реч, омайна сладка”

0
129

За втора поредна година в Банско учебната година бе открита официално на централния градски площад в присъствието на кмета на община Банско, Георги Икономов, председателя на Общинския съвет – Владимир Колчагов и директорите на НУ „Св. Паисий Хилендарски” и СУ „Неофит Рилски” – Невенка Бърдарева и Елена Йорданова. Пред тях се изправиха над 600 ученика от общинските учебни заведения, които посрещнаха тържественото вдигане на националния трибагреник и химна на република България.
В продължение на миналогодишната инициатива за запазване на българската идентичност и възпитание в национално самосъзнание и самочувствие, учениците, заедно със своите учители, произнесоха в един глас едно от най-хубавите български стихотворения – произведението на Ран Босилек „Родна реч омайна сладка”.
„За втори път откриваме тържествено учебната година на площад „Никола Вапцаров” заедно с цялата общественост в града. С това отправяме ясно послание към нашите деца – към най-малките първолачета и всички останали, че ние сме заедно с тях и имат нашата подкрепа по пътя на израстването и усвояването на знания и умения. Пожелавам на всички ученици да бъдат старателни и упорити, да уважават своите учители и да обичат своето училище. На добър час!” приветства Икономов малчуганите.

Тази учебна година в община Банско за пръв път пристъпват прага на родното школо 134 първокласника, от които 102 – в гр. Банско. Всички те по традиция получиха своя подарък от кмета Икономов – детската илюстрована книжка „Моята родина България”, тематичен сборник от най-добрите стихове, приказки, разкази и легенди за нашата страна.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments