Дунав не е Лестър, но е бяла лястовица

0
171

Кръгът в Първа лига бе доста интере­сен като цяло. То­ва, което видях в Разград на мача между Дунав и ЦСКА-София, донякъде ме изненада. И то най-вече по отношение на гостите, защото не играха ни­как добре.

А Дунав ми прави хубаво впечатление. На първо място момчетата са изключително добре подготвени физически. Това им дава възможност да са раз­нообразни в тактически аспект. Та­ка например през първото полув­реме приложиха мощна преса, а през втората част смениха корен­но подхода. Браво на треньора им Веско Великов, който очевидно върши страхотна работа. Нямат чак такива индивидуалности, но са много силни като отбор. Вижда се, че играчи като Антон Огнянов, който бе позабравен и контузен в пос­ледните години, може да се върнат към най-добрата си форма, когато имат добра почва и качествен треньорски екип. Дотук представянето на Дунав е превъзходно, но въпро­сът е докъде могат да стигнат. Сравненията с Лестър са неумес­тни, защото нито играят същия футбол, нито имат същия потен­циал, нито пък ще останат още дълго на първото място. Но това, което прави Дунав, е като бяла лястовица за футбола ни.

Що се отнася до ЦСКА-София, там има много добри футболисти, но няма никакъв отбор. Все още не знаем какви са качествата на Йор-данеску. Според мен Ганчев му е дал това, което е поискал. Сега топката е в неговото поле да си построи къщичката и да направи солиден отбор. Потенциал има, но игра на този етап не.

И Левски не направи най-добрия си мач в Бургас. „Сините” имат съ­щия проблем, който тормози и ЦСКА-София – не са постоянни. Могат да бият всеки и в следващия кръг да се изложат срещу някой по-нискоразреден съперник. За­късняха със селекцията, макар Илиян Мицански и Галин Иванов да са добри попълнения. И двата гранда ще се конструират в движе­ние.

По отношение на пловдивските отбори не ми се иска да коменти­рам мача на Локо със Славия. Просто не разбирам какво се случи – не може да водиш играта и резултата над 60 минути и така да се сринеш. За Ботев пък съм си казал мнението – докато някакви фенове имат решаващ глас и определят какво да се случва и какво не, няма как тимът да върви напред.

Стефан Грозданов, председател на Асоциацията на футболните треньори в България, пред „Меридиан мач”

 

на заем от NOVSPORT

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments