Венци Стефанов за Домусчиев и българският футбол

0
133

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде лю­бопитно интервю за преда­ването „Спорно за спорта“ по телевизия BiT. Стефанов съсипа от критики президента на Лудогорец Кирил Домусчиев и заяви, че целият ни футбол е роб на неговите амбиции.
„Карат ни да се срамуваме хора, на които основната им дейност е да се навеждат. Малко хора се осмеляват да кажат това, което мислят. По-удобно е да се приведеш, да мине бурята отгоре, да оцелееш евентуално. И да си добре със силните на деня. Било то от футболния съюз, от съдиите, олигарсите. Ми­сля, че това, което изживях­ме на мача с Люксембург, бе­ше само началото. Или по-точно началото на края“, за­почна Стефанов.
За отмененото правило за един играч до 21 години да за­почва в мачовете в елита той каза: „Един-единствен човек държеше и натискаше всички хора, които имат от­ношение по този въпрос във футболния съюз, и това бе­ше президентът на Лудого­рец, защото той смяташе, че това ще попречи за реали­зацията му в Шампионската лига. Аз не съм толкова ком­петентен по футболните въпроси, колкото е той, но все ми се струва, че когато във вътрешното първен­ство силите са донякъде изравнени, то ще стане много no-оспорвано и много по-ис­тинско. Кирил Домусчиев та­ка е разговарял с членовете на Изпълкома, че тихомълком след това останахме един-двама, които държахме за това правило, а другите се наведоха грозно“.
Босът на Славия засегна и темата за националния се­лекционер. „Имаме един без­крайно некадърен треньор. Готов съм да го покажа с фак­ти това нещо. Шанс се дава на човек, който може да на­прави нещо. Той няма авто­ритет, няма качества, няма познания да води един национален отбор. Не може да бър­каш мениджърската с тре­ньорската дейност. 90 про­цента съм сигурен, че той не си реди състава сам“, убеден е Стефанов.
За участието на Лудого­рец в групите на Шампион­ската лига той каза: „Пожелавам им успех искрено, защо­то това носи точки за Бълга­рия. Престижът на българ­ския футбол от тази гледна точка е по-добър, но той не е български футбол. Искам точ­но, ясно и дебело да почертая – в един отбор, в който уча­стват не повече от един, двама или трима български футболисти и с него ние има­ме успехи в евротурнирите, не значи, че това вдига ниво­то на българския футбол.“
На въпрос роб на амбиции­те на Кирил Домусчиев ли е българският футбол, той отговори: „Точно така. Ло­шото е, че напоследък всички са свикнали да казват, ще се оплачем на Бойко Борисов. Ами ако Бойко Борисов е тол­кова футболен и спортен чо­век, би трябвало да ги вижда тези неща и би трябвало да удари по главата нахалници­те и да каже – хайде дотук. Не мисля, че не смее, просто не му е кипнало да такава степен. Но ще му кипне, убе­ден съм. Няма да издържи. За­щото вижда, че парите не са за всеки. Още на първата сбирка на Изпълкома ще го потвърдя пак пред Боби Ми­хайлов и пред всички остана­ли – не може да играем по свирката само на някой си. Без значение кой е той“.
Стефанов продължи: „Пра­вим школа за еди-колко си де­ца в Разград, после ще ги раз­селваме по различни части на България. Това не са бройле­ри. Това са живи хора. Какво като ги направиш, като те не взимат участия в клубни­те си отбори. Няма да ги ка­раме на пазара да ги продава­ме. Питайте Боби Михайлов защо няма смелостта да тропне по масата. Аз на не­гово място бих изринал поло­вината, дето седят отдолу под него и го лъжат непрекъс­нато. В нашия футболен съ­юз Тошко Пеев си знае рабо­тата, Антон Попов знае за какво е там, а другото е – не ме бутай, че сам ще си падна. Има един директор сега, кой­то е писател, вкарва отбори в Б група, в Ц група. Другият се занимава с телевизионни проекти. Но ще дойде време и всичко ще си дойде на мя­стото. Усещам как някои хо­ра ще се наиграят“.

 

източник 7днифутбол

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments