Преди началото на учебната година обновени пешеходните пътеки в Банско

0
182

Всички пешеходни пътеки в близост до училищата и детските градини в Банско се обновяват за предстоящата учебна година, по нареждане на кмета Георги Икономов. В момента екипи работят по освежаване на маркировката. Пребоядисването на определените зони за пресичане се прави с цел, осигуряване на безопасността на децата на и да бъде намален рискът от пътно-транспортни произшествия. Към момента е подновена пътната маркировка по протежение на ул. „България”, където са разположени значителен брой учебни заведения, работи се по протежение на ул. „Глазне”, ул. „Отец Паисий”, ул.„Пирин” и участъци от ул. „Стефан Стамболов” и „Виктор Юго”.
За да бъдат по-лесно разпознаваеми и видими за водачите на автомобили, пешеходните пътеки на места се предвижда да бъдат боядисани в бяло и червено.
С оглед безопасността на жителите на град Банско, Добринище и с. Места, живеещи в близост до републикански път II-19, Симитли – Гоце Делчев, градоначалникът е назначил комисия за определяне на мерки за обезопасяване на участъците от пътя, преминаващи през населените места. Комисията ще определи местата за поставяне на изкуствени неравности или светофарни уредби за подобряване на безопасността на пешеходците, движещи се в тези зони.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments