На отечествена война за ЦСКА!

0
157

Тризвездните шампиони оцеляха, а душманите полудяха…

Синьо-зеленият лайномет беше очакван. Формалният финал на ПФК-то на „гърнетата“ и Лупи бе използван за нова офанзива анти- ЦСКА. Защо? Много просто – тризвездните шампиони оцеляха, а душманите полудяха. Много, ама страшно много сините комплексари, зелените случайници и въобще всички нечистоплътни организми във футбола и обществото сънуваха гибелта на великия армейски клуб. Не се получи и негодниците от различни цветове и направления изпаднаха в амок.

Мръсниците до такава степен загубиха присъствие на духа, че пуснаха по изтърбушената писта на „автентичността“ една изкуфяла лелка и някакъв голобрад хашлак, които си позволяват да бъркат в златния храм на ЦСКА. Под диктовката и съпровода на основните лайномети – 7-дневния парцал, който става единствено за клозетни нужди, спортния „портал“ за фирмени поръчки, захранен с безплатен офис и 30 бона на месец от Делиормана, и още няколко по-големи и по-малки печатни и виртуални кенефи.

Именно тези смърдящи клоаки в синхрон с един файтон „червени“ еничари използват формалната процедура по несъстоятелност на фирмата на „пернишките боклуци“ и Лупи, за да поддържат своята обречена кампания. Неотдавна го казах кратко и ясно – всичко свърши! Гриша Ганчев спаси свещените четири букви, любовта и вярата на десет поколения от по-добрата България като върна ЦСКА на неговото място и започна реанимацията на клуба. Със селекция, школа и база.

Естествено, няма да е лесно и бързо след четвърт век държавно- политически геноцид, цяло десетилетие в ръцете на откровени мошеници, сезон във „В“ група и перманентна война по всевъзможни фронтове. ЦСКА обаче е тук и е жив! Ще бие, ще пада, ще сменя треньори и играчи докато се върне на своя исторически връх. В момента точките и класирането не са най-важното, защото изправянето на ранения колос изисква време, ресурси и търпение. Наистина няма как за два месеца да бъде компенсирана чудовищната агресия срещу „Армията“ от 26 години насам.

Важното е, че 31-кратните шампиони са в своя дом в Парка на свободата, под своята златна звезда и със своята публика зад гърба. Изрично подчертавам СВОЯТА, защото малцината отцепници, обслужващи враговете на ЦСКА, отдавна са чужди елементи, продали вярата! Не е възможно да припяваш на Подуяне и Разград, на московци, градевци, колевци и разните комисионери, пили червена кръв в комбина с „гърнетата“ и Лупи, и в същото време да се наричаш армеец.

Истинските привърженици на ЦСКА нямат никакви дилеми, терзания и колебания. Историята, традицията, ценностите и титлите се носят от червения екип, шампионската звезда и хората, а не от някаква фирма, АД, ООД или ЕТ, защото футболът не е бакалница или обикновен бизнес. Спортът е социален феномен и морален избор, които не се вписват в Търговския регистър. И затова няма да позволя някакви кретени да ми преподават уроци по история и да се гаврят с духа на баща ми, от когото съм поел любовта към ЦСКА, за да я предам на сина и внука си, за да я носят и предават по- нататък по генетичната верига.

ЦСКА е там, където са привържениците на ВЕЧНИЯ И НЕДЕЛИМ ОТБОР, а те са на „Армията“ и навсякъде из България, а не на любителските мачлета срещу столични квартали и околни села.Всъщност именно това бе крайната цел на лайнометите от различните медийни и политически кенефи – да изпратят ЦСКА за „оздравяване“ между панелки и ниви, където се играе на бас и бира и така историческият кошмар на вековните „калъфки“ постепенно да изчезне. Не стана и гадовете пощуряха…

Сега ронят фекални сълзи за „истинското ЦСКА“, на което бяха изкопали гроб. Гриша Ганчев обаче им разказа играта, така както в края на миналия век измъкна титлата под носа на синьото Политбюро на СДС. И още малко – нима не беше ясно, че никой нормален бизнесмен няма да извади милиони заради далаверите на предишните собственици и техните партньори в източването на ЦСКА отвътре? И защо да го прави за кефа на комисионери и далавераджии, на „леля Дора“ или „чичо Юли“?

Автентичните, мислещите привърженици нямат потребност от Търговския закон, фирми и регистрации, за да обичат ЦСКА, защото сърцето не се побира в папките на счетоводители и адвокати. Сега повече отвсякога червената общност трябва да бъде мобилизирана за Отечествена война в защита на ЦСКА. Душманите няма така лесно да се примирят. Те искаха да видят 31-кратните шампиони смачкани и унизени в „дербита“ срещу ЦУМ и Халите, а в най- добрия случай с воденичния камък на 25-30 милиона дългове. Без никакви шансове за селекция, развитие и амбиции. А нали се сещате кой има полза от подобен сценарий…

И нещо друго – вгледайте се в последните обществени скандали у нас и забележете дебелата синя линия, отвеждаща от върховете на държавата и задкулисието към сектора без козирка, построен на вересия по „обществена поръчка“ от фирма, изграждаща северната магистрала. И още малко – забелязахте ли, че в отбора на „Люлин“, съперник на „истинските“ от ФК „Еничар“, които впрочем също нямат нищо общо с „автентичната“ фирма „Боклук, Лупи и Ко“, играят бивши и настоящи полицаи под сянката на … Таки?!

ГЕОРГИ АТАНАСОВ

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments