Седмица на противопожарната безопасност

0
159

Започва седмицата на пожарната безопасност, чиято цел е популяризиране на професията на пожарникарите и спасителите. В Пиринския край ще се проведат информационно-разяснителни мероприятия сред обществеността, демонстрации на професионални умения и техника, работа с подрастващите, срещи с граждани.

Във връзка с честването на професионалния празник на служителите от дирекция „Пожарна“ – МВР – 14-и септември, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград и териториалните звена предвиждат редица мероприятия. В тях ще се организират дни на отворените врати с възможност за извършване на демонстрации на оперативни дейности и разясняване на мерки за пожарната безопасност и защита при бедствия.

Ще се проведе и дарителскa кампания в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния дълг служители от ГД ПБЗН – МВР. Организиран е и поход до Кременските езера и хижа „Безбог”. Планирани са обучителни семинари за учители за самостоятелна работа от тяхна страна като инструктори и съдии при провеждане на състезанията с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

По традиция на стадиона на Югозападен университет „Неофит Рилски“ ще се проведе и футболен турнир на служителите на пожарната в града. Днес и в сряда всички деца от детските градини в Благоевград ще могат да се срещнат с пожарникарите в сградата на РС ПБЗН.

източник kmeta.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments