Пътна полиция със засилена кампания за сигурност по пътищата

0
179

До 18 септември ще продължат засилени проверки за използване наэобезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства, на територията и на общините Разлог и Банско.
Акцията на Пътна полиция е част от общата акция на Европейската мрежа на службите по контрол на пътното движение. Освен за колани ще се проверява и за използването на каски от водачите и пътниците на мотоциклети.В рамките на проверките пътните полицаи ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите. Пътните полицаи ще припомнят колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент. По време на проверките патрулте  ще следят и за наличието на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.
Междувременно от МБАЛ Разлог съобщиха, че е без опасност за живота, без сериозни наранявания десетгодишното дете, което пострада, след като беше блъснато от лек автомобил на пешеходна пътека. При внезапно изскачане на пътното платно на главната улица в Разлог „Екзарх Йосиф“, детето набрало скорост при спускане от тротоарът на уличното платно, с играчка на колела, е бутнато от минаваща кола. Настанено е в болница, със счупена ръка, но без сериозни наранявания.
Алкохолната проба на водача е отрицателна, движел се е с допустима за градските условия скорост. Пътните полицаи за пореден път апелират към родителите да обърнат внимание на децата си, при каране на колело, скейтборд, игра с топка идр., когато наблизо се намира улица и минават коли.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments