И тази учебна година кметът на Банско Георги Икономов с изрична забрана да бъдат събирани пари от родителите на деца в детски и учебни заведения

0
199

Със своя заповед кмета на община Банско Георги Икономов и този учебен сезон забранява събирането на каквито и да е пари от страна на директорите на учебните заведения от родителите на децата.
„Община Банско отделя немалко средства за обезпечаване и напълно покриване нуждите на децата, в детските градини особено, което определя като напълно неоснователно събирането на допълнителни средства от родителите“, категоричен е кмета. До преди година, мининум по 5 лв събираха майки и бащи за тоалетни принадлежности и др, но тази практика е прекратена с изричната заповед на Георги Икономов.
„Ако разбера, че някоя учителка или директорка си е позволила това нещо, директно ще я уволня“ каза кметът на Банско.
По предложение на консултативният съвет по образование в община Банско, в който влизат и родители, и след проведена дискусия от тази година е индексирана таксата за детските градини, което не беше правено от 10 години, така че това допълнително обезмисля събирането на допълнителни пари,и е категорично неоправдано, каза още градоначалникът на Банско. Въпреки това, таксата остава сред най-ниските в страната – 30лв, а общината отделя по 600 лв годишно за децата от детските заведения.
Георги Икономов призова родителите, ако има подобни случаи да се събират допълнително пари от родителите, въпреки  издадената от него нарочна заповед, с която това  се забранява , незабавно да бъде сигнализиран, и заяви, че лично ще вземе незабавни мерки.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments