160 лв месечно минимум спестяват родители на ученици от община Банско с осигуреният от общината безплатен превоз до училище и обратно

0
144

През новата учебна 2016/2017 –та година община Банско осигурява напълно безплатен превоз на учениците от всички класове, които учат в община Банско, и са жители на съставните села.
„Имаме автобус, който събира всяка сутрин децата от по-големите села Места, Филипово , и след приключване на учебните занятия ги връща по родните им села, каза кметът на общината Георги Икономов.
С грижа за пътуването на учениците от основният курс, живеещите в по-малките села от общината, е закупен 8 местен микробус, с който ще бъдат извозвани безплатно до ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ с.Места тъй като броят на учениците пътуващи от там е по-малък,и е неоправдано да пътува голям автобус, но транспорт и то безплатен е осигурен, което е голямо облекчение за децата, а и за родителите, за които това е ценна помощ за семейният бюджет.
За един пътуващ ученик, от средният курс от с.Места например,  родителите трябва да заделят приблизително 160 лв месечно за транспорт.
С осигуреният от община Банско безплатен транспорт, тези средства могат да бъдат ползвани за други нужди на учениците.
За осигуряване на отлични условия за обучение и игра в учебните и детски заведения в община Банско са подменени съоръженията за игра, намиращи се в дворовете на Детска градина „Здравец” – гр. Банско. Освен това е направен цялостен ремонт на Млечната кухня към детското заведение. Тази учебна година то ще посрещне 90 деца в предучилищна група. Общо 134 първолаци ще прекрачат прага на школата в община Банско, като от тях 102 са в гр. Банско.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments