Информационна кампания за развитие на селските райони организира ОИЦ Благоевград в 13 общини

0
156

В периода 12-20 септември 2016 година, екипът на Областен информационен център – Благоевград организира е цикъл от информационни срещи в област Благоевград, на тема: “Актуални възможности за развитие на селските райони със средства от ЕСИФ“.
През следващите 10 дни, експертите ще посетят всички 13 общини. През първата седмица, те ще бъдат в общините: Разлог и Банско на 12.09 (понеделник), от 10. 30 ч , в  Белица и Якоруда на 13.09 (вторник), Гоце Делчев и Гърмен на 14.09 (сряда), Хаджидимово и Сатовча на 15.09 (четвъртък), Сандански и Петрич. Информационните срещи ще приключат на 19.09 (понеделник) в Симитли и Кресна, а на 20.09 (вторник) в Струмяни.
Ще бъдат представени в резюме актуални към момента процедури: „Активно включване“ и „Развитие на социалното предприемачество“ по Оперативна програма развитие на човешките ресурси, както и подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по Програма за развитие на селските райони.
Кампанията е насочена към представители на общини, социални предприятия, работодатели, НПО, МИГ- ове, читалища и други потенциални бенефициенти от 13-те общини в област Благоевград, допустими за финансиране по ПРСР.
Целта на Областен информационен център е достигане на актуалната и точна информация за възможностите за безвъзмездно финансиране на проекти със средства от ЕСИФ до възможно най-широк кръг от потенциални бенефициенти от всички общини в областта.Участието е безплатно.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments