Венци Стефанов за националния отбор

0
160

16-годишен от Люксембург ни развинти кофите, за мен срамът е голям, каза президентът на Славия

В типичния си стил президентът на Славия и член на Изпълкома Венцеслав Стефанов разкритикува националите и селекционера Ивайло Петев.

“За мен това е много срамно и много жалко. Учудвам се на моите колеги Данчо Лечков и Боби Михайлов как се чудят какво да говорят след мача, вместо да си кажем истината в очите, че това момче не става. Че наистина трябва промяна. Данчо Лечков беше голям футболист, шапка му свалям, а сега се чуди как да го извърти – ама това, ама онова. Рано или късно трябва да се започне. Да се изреже всичко. Повече от половината от националния отбор не стават. Не може да слагаме Марселиньо, Барселиньо и разни измислени герои само защото играят в един друг отбор. И да смятаме, че те ще защитават честта на България. Видяхте за каква паника става на въпрос, когато ни вкарваха. Не сложим ли начало на нещо ново, дори и да изглежда революционно, няма шанс. футболът ни ще загине”, каза босът на белите пред вестник “Тема Спорт”.

“Петев бил доволен! От какво? Майко мила, майко мила. Все съм виждал нахалство, но като това няма. Нали знаете къде се намира Баховица? Друго какво да ви кажа. Аз лично не мога да се побера в кожата си, че ние може да сме щастливи, че сме победили Люксембург, и то в последната секунда с някакъв суперневероятен шанс. Това е много жалко. За мен срамът е голям. Ако те се гордеят с тази победа, аз се срамувам. Може би не разбирам от футбол, сигурно съм много дебел или нахален, но аз се срамувам. Имаше моменти, при които паниката пред нашата врата беше все едно, че играем с Бразилия. А отсреща един 16-годишен ни направи на щайга. А ние викаме, че нашите млади играчи нямат място в отбора. Имат място само Сульо и Пульо, които са на по 30 и кусур години. Че чак и един бразилец на 32 години го натурализирахме, а 16-годишните българчета не стават. Но 16-годишен от Люксембург (б.а. – Венсан Тил) ни развинти кофите. Много поздрави на Данчо Лечков. Ако аз отговарях за националните отбори, отдавна да съм му разписал билета на този добър треньор. Но вижте, че цяло лято го е било срам човека. Толкова срам, представяте ли си. Добре, че не паднахме, че тогава какъв срам щеше да е…”, завърши Стефанов.

®Livesport.bg / Стефан Валентинов

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments