От Бриго Аспарухов за Бойко

0
180

“Генерали” от резерва на Партията си разменят пасове и шегички на общия телевизионен терен
У нас е забавно. Шегаджиите са на власт и в “опозиция” едновременно. Това се видя от пасивно мероприятие на Бриго Аспарухов, излъчвано на живо по БТВ.

Водещият фактор, ако не и офицер, в стартирането на политическата кариера на Бойко Борисов, се усъмни днес в мъжествеността на своето протеже, когото нарече бащински “нашият Бойко” и го предизвика да се яви на терена на президентските избори лично “ако е мъж”.

Дали пък Аспарухов не знае някакви интимни подробности, след като ги споделя с публикато под формата на намек за секскомпромат на новия етап от дългогодишното му мачле с Борисов, в което си разменят ролите на нападател и бранител на една и съща врата? Шегувам се…

На пръв поглед, закачката на Аспарухов изглежда като заяждане. Но всъщност “генералите” така си говорят помежду си. Спомнете си онзи аудиозапис на “генерала”- премиер Борисов по повод генерала Ваньо Танов, в който нашият пръв държавен мъж подхвърляше мръсотии по адрес на друг прокурор с въпроса дали не си е.е подчинените.

Интересното е за сеирджиите, че Аспарухов спести забележката си, че се шегува, когато поставя под въпрос мъжествеността на Борисов. Докато в същото време за Цецка Цачева казва че би искал да я види ( не е онова, което си помислихте в контекста на горните шегички) президент. Но го казвал на шега.

Аспарухов е напълно сериозен обаче за едно: че самият той е непреходна ценност, отвръщайки на друга телевизонен пас, подаден му от Борисов, изтъкващ как го е победил на кметските избори в София, след което Аспарухов изчезнал за дълго от политическото пространство. Апаратчикът от БСП използва любезно предоставента му телевизионна възможност да оспори твърдението за изчезването си, натъртвайки, че пак е тук ( по аналогия явно с рубриката на в . “Дума” от началото на 90-те години, когато БСП паразитираше политически върху носталгията по комунизма напук на неговия провал и в името на борбата срещу статуквото, рекламирайки се като приемник на столетна партийна традиция).

“Това е нашият Бойко, неговите приказки са класика. Нямам спомен да съм изчезнал. Аз пак съм тук, а той ако изчезне, ще изчезне завинаги ( хъм, дали пък това не е предупреждение от страна на началството в този тандем?- бел. ivo.bg ). Ако не се кандидатира за президент сега, след 5 години я камилата, я камиларя. Избрали сме ген. Радев. Ще видим дали това е добре или не. Не виждам след 5 години никакъв шанс за него. Бойко, ако е мъж, да излезе на терена за битката за президент”, заяви днес политортакът на Борисов, който се държи явно не случайно като негов наставник.

Това не е разговор между противници в политиката, а между съотборници в първеноството за купата на Чер(ве)ната каса, които напират кой пръв да отбележи гол, за да се хареса на треньора и да бъде оставен в отбора.

Както се вижда, на българите се предоставя щедро възможността да избират между “генерала” и “генерала”, между камилата и камиларя, между замяната на танто с кукуриго по мерките на Бриго.

 

източник IVO.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments