Кметът на Белица с апел за съпричастност в помощ на болно дете

0
210

Кметът на община Белица Радослав Ревански отправи апел за помощ към всички добри хора да обединят усилия и да помогнат на едно болно дете.

“Моля всички добри хора за съпричастност към едно добро дело, от което се нуждае 11-годишният Гошко, внук на нашите съграждани Парашкева и Георги Харизанови”, призова кметът на община Белица Радослав Ревански.

“Най-скъпите подаръци за хората, изпаднали в беда, е да върнем усмивките им и вярата в живота! Тогава в този миг осъзнаваме, че ние сме направили подаръка, който е толкова желан и необходим за едно семейство, изпаднало в ужасно житейско състояние при новината за техния син и внук Гошко”, признава Радослав Ревански.

Тъжната история започва това лято,когато по време на гостуване при баба и дядо в Белица през лятната си ваканция родителите  на  11-годишния Георги Емилов Желязков  забелязват нещо необичайно в начина, по който синът им гледа с едното око. След няколко прегледа ги изпращат при невролог и след кратък престой в неврологична клиника започват куп изследвания, скенер и ядрено магнитен резонанс. Диагнозата е тумор в мозъка.

След обстойни консултации и  проучвания семейството на Гошко разбира, , че стандартните медицински практики не са ефективни за този вид тумор. Най-полезни са медицинските дейности,  свързани със специфична имунотерапия, която се прилага на много малко места в света. Клиниката, на която родителите се доверяват се намира в гр. Кьолн – Германия.

Те избират да започнат тази терапия, тъй като тя предлага най-малко инвазивна намеса. Имунотерапията ще активира имунната система и ще накара тялото само да се бори с туморните клетки. За да расте 11 годишният Гошко като здраво детенце, лечението трябва да започне максимално бързо.

Сумата, която е необходима за започване на лечението е 65 000 евро. Тази сума включва лечението в клиниката, междинни изследвания, проучвания и други разходи покрай лечението в чужбина. Това е едно начало на битката, което е необходимо да бъде поставено максимално скоро. Семейството е внесло документи и във Фонда за лечение на деца в чужбина(ЦФЛД). Открити са и следните дарителски сметки на името на детето.

Дарителски сметки:
Aлианц Банк България АД
BIC код: BUINBGSF
BG07BUIN95611100548124 BGN
BG77BUIN95611100548125 EUR
име: Георги Емилов Желязков
goshko@reactivit.net

“Нека с доброто си дело всички ние изпитаме удоволствие, като помогнем на един твърде млад човешки живот да се пребори в битката с коварната болест! Нека чрез съпричастността си да направим по едно малко чудо и с обединени усилия да подкрепим Гошко в неговото изпитание, защото винаги има надежда! Лично аз и всички хора на община Белица вярваме, че нашият Гошко е истински боец и ще се справи в предстоящата му битка! Вярваме, че Бог е в контрола на тази битка и с Неговата помощ и нашето старание ще направим всичко възможно по човешки, борбата да бъде спечелена!, убеден е кметът на Белица Радослав Ревански.

Кутии за дарения са поставени на няколко места в гр.Белица. Търговски обекти, заведения, и в сградата на общинска администрация. Целта е във възможно най-кратък срок, необхоодимите средства да бъдат набрани, и започне незабавното лечение на детето в Германия.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments