Опашки от автомобили на ГКПП с Гърция

0
159

Голямото завръщане от Гърция към България доведе до образуване на километрични колони днес по обяд. Почти по цялото трасе от ГКПП-Кулата до Благоевград, където започва новата автомагистрала „Струма”, колите се движат в колона. Затова трябва водачите на МПС да са търпеливи, да не предприемат изпреварвания и да карат бавно, предупредиха от КАТ. Средната скорост край Симитли, където е най-натоварено, е между 30-40 километра в час.

„Навсякъде, където е необходимо, има наши патрули, които регулират движението. Най-напрегнато е на пътен възел „Симитли”, където се събират двата потока автомобили от Кулата и от Банско. Наши служители осигуряват пропускането и включването на моторните превозни средства, които идват от Банско, в главен път Е-79”, каза Данаил Стоицов, началник на КАТ в Пиринския край. Той призна, че трафикът е много интензивен, че се кара почти непрекъснато в колона. Затова е много важно водачите да са търпеливи, за да не се стигне до пътни инциденти и блокиране на целия трафик и в двете посоки.

Голяма част от почивалите наши сънародници в курортите в Гърция се завърнаха още в понеделник, което също доведе до задръствания и образуването на километрични колони. Най-натоварено бе в късните часове – между 20.00 и 22.00 часа, Тогава автобус с молдовска регистрация се запали в движение на около 100 метра преди входа на тунела край село Железница. Заради инцидента движението между Симитли и Благоевград буквално спря за часове поради пренасочване на трафика по обходния път през благоевградския квартал „Струмско”. Очаква се в следобедни часове на празничния ден трафикът към Дупница и София да се засили, близо 20 000 моторни превозни средства напуснаха страната през ГКПП Кулата-Промахон в петък и събота.

източник kmeta.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments