Номерът приключва

0
165

Червената общност е готова да даде морална амнистия на блудните синове

Много пъти сме говорили за непреходната народна мъдрост – кажи ми кои са ти приятелите и враговете, за да ти кажа кой си. Кратко и ясно! Тази сентенция намери поредното потвърждение тези дни, когато босът на ФК „Антибиотик“ се изказа по повод „истинския“ ЦСКА. Както можеше да се очаква – 1:1 с лафовете на съдружниците си от Подуяне, на 7-дневния парцал, на градевци, московци, колевци и, естествено – на един платен „портал“ за фирмени, настанен безплатно в офиси на големия, лъскав бос. Познайте защо!?

Както и да е – дребнавите спекулации и заяждания вече не учудват никого, а освен това – кучето си лае, керванът си върви. Важното сега е все по-оредяващата „статистическа грешка“ на „моралистите“ около ФК „Еничар“ най-сетне да излезе от клиничната си деменция и да проумее за какво става дума. И да отговори на елементарния въпрос – с ЦСКА или с душманите на тризвездните шампиони? Каква бе алтернативата? Искаха ли да има ЦСКА или напротив?

Работата е съвсем проста. След като този, който изпращаше мутри с железни прътове срещу феновете на ЦСКА пред стадиона и в клетката за гости в Разград и уреждаше „порното“ в Перник и Дупница за сметка на ЦСКА говори срещу клуба от „Армията“, това означава само едно. ЦСКА е на своето историческо място, със своята публика, история и емблема, а Гриша Ганчев взе единственото, животоспасяващо решение. Ако не беше така, босът на ФК „Моци“, държавните хрантутници от „Герена“ и подобните тарикати нямаше да скачат като ужилени. Защото те знаят, че рано или късно Гришата ще им разкаже играта. По същия начин както преди 17-18 години им измъкна титлата под носа въпреки намесата на цялото синьо Политбюро на Иван Костов и милионите на Чорни.

Има и още нещо, не по-малко важно. Погледнете кои са се строили зад Подуяне и Делиормана. Същите онези „цесекари“ с особени прякори, които за едно пиене, порция кюфтета, а може би и заради нещо в плик, организираха платена, „патриотична“ агитка на Разград за евротурнирите. Във време, когато всеки автентичен привърженик на 31-кратните шампиони подкрепяше с цялото си червено сърце братските „Стяуа“ и „Партизан“, както и великия „Ливърпул“ срещу измисления клуб без идентичност. Защото сме български АРМЕЙЦИ, а не безцветни ПРОДАЖНИЦИ…

И сега към последните новини. Циркаджийската „автентичност“ на „втория синод“ рухна за секунди след като лицето на ФК „Лозен“ Адалберт Зафиров се разграничи от отцепниците и заяви, че това са псевдоцесекари. Благодаря, Зафе за осветлението! Нали точно това обяснявам вече цяла година! И най-сетне гадният номер приключва…

По-нататък започнаха обяснения за топки, гащи, чорапи и прах за пране. Очевидно мераклиите за ведомост са кръстосали интереси около споменатите 50 бона, получени като „хуманитарна помощ“ по задкулисните канали на Делиормана или Подуяне. За мачове на „автентичните“ срещу Пожарната, ЦУМ, Халите и Гарата и селските бирени компании около София. Очевидно това е била цената за провокациите срещу червената общност, консолидирана около своя ЕДИНСТВЕН И НЕДЕЛИМ ОТБОР на „Армията“…

Стига вече, няма смисъл. Ясно е, че насила хубост не става и средношколците на синия генерал Мечков няма да изкарат до Коледа. Кой ще ги гледа и кой нормален футболист ще се включи в тази пародия? Дори не е ясно дали въобще ще ритат за здраве в развлекателната областна трупа. Нали точно в това се състоеше номерът – ЦСКА да потъне в безвремието между села, ниви, язовири и пастири, докато неизбежно се стопи и изчезне.

Дойде време за прости и мъдри решения. Червената общност е готова да даде морална амнистия на блудните синове и да ги приеме обратно в Храма сред Парка на свободата. Каквото било, било, всеки може да се заблуди и да сгреши.

ЦСКА е един и неделим под червената шампионска звезда със своята митична история и неповторимата си публика. Гриша Ганчев съхрани светинята и й даде сили за нов живот. Без воденичния камък на далаверите, завещани от „гърнетата“ и Лупи, с инвестиции в школа, база и селекция. За да бъдат победени Лъскавия от Делиормана и Финия от яхтата с Доктора в Монте Карло, въпреки държавната помощ и медийния комфорт, осигурени по схемите на властта и задкулисието.

Великият армейски тим има предостатъчно душмани, така че заблудените час по-скоро трябва да се върнат в общия дом под червените икони и знамена. Без значение от вчера и онзи ден. Всички те са свои и ЦСКА има нужда от тях, защото Отечествената война продължава, а никой не е по-голям от свещените четири букви.

ГЕОРГИ АТАНАСОВ

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments