ВТОРИ ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА 2016Г. БЕШЕ ОДОБРЕН ОТ ПРОГРАМА „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ“

0
175

Одобреното второ проектно предложение на Община Гоце Делчев е за осигуряване на достъпна среда и ремонт на помещения в основната административната сграда на общинска администрация на ул.Царица Йоана №2.
Припомняме, че първият проект, който беше одобрен в началото на 2016г. и който се изпълнява в момента бе за външно саниране и нова отоплителна инсталация на детска градина „Щастливо детство“ в с.Корница.
През м.май 2016г. Програма „Красива България“ обяви втора допълнителна покана за набиране на проекти. От общо 106 подадени проектни предложения са одобрени 21 проекта, сред които и проекта на Община Гоце Делчев по мярка М01 – 01 за „Осигуряване на достъпна архитектурна среда на обществени сгради”.
Общата стойност на проекта е 170 000 лв., от които 146 030 лв. ще бъдат финансирани от Програма „Красива България”, а 23 970 лв е съфинансирането от бюджета на Община Гоце Делчев.
С тези средства ще бъдат изпълнени строително монтажни работа за изграждане на вътрешен панорамен асансьор с достъп до всички етажи на сградата на общината, осигуряване на достъпна външна среда на централния вход на сградата, ремонт на санитарните помещения на партерен етаж, включително изграждане на адаптирано санитарно помещение за хора с увреждания, доставка и монтаж на платформа за осигуряване на достъп до второто ниво на партерен етаж.
С изпълнението на проекта ще се подобри достъпа на хора с увреждания до общински сгради. Проектът е част от програмата на община Гоце Делчев за привеждане на обществените сгради в съответствие с изискванията за достъпност на хора с увреждания. През 2013г. общината изгради асансьори и рампи в две от общинските училища – Второ и Трето основно училище с финансиране по спечелен проект по Програма за трансгранично сътрудничество България-Македония. През 2014г. бе изграден и външен асансьор на сградата на Народно читалище „Просвета“ в гр.Гоце Делчев.
Предстои провеждане на обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments