Бохеми Банско, и Дино Мерлин – метеор от емоции, и невероятни изпълнения

0
182

Очаквано звездата на балканската музика Дино Мерлин взриви Банско по време на концерта си, част от фестивалът “Бохеми Банско”. Легендарният босненски изпълнител  направи първия си самостоятелен концерт в България, именно в Банско. Буквално целият град се превърна в сцена, на невероятните изпълнения на певецът, който излъчва неповторима  алхимия на певец, текстописец, и композитор. С емоционалните си и невероятни изпълнения, той не само докосна всеки от публиката си, но и провокира емоции, които развълнуваха множеството до екстаз.

Стотици негови почитатели от цяла България, но и от съседните балкански страни, както и гости от Великобритания, Италия, и др.  пяха заедно с изпълнителят, неостаряващите евъргрийни като „Йорговани“ (Jorgovani), „Месечина“ (Mjesecina), „Нещо хубаво трябва да се случи“ („Nesto ljepo treba da se desi“) и   много други, а също и песните  от последния му студиен албум “Hotel Nacional” по време на концертът му, който се състоя на площад “Никола Вапцаров ” в Банско.
Експериментаторът, който обича музиката от душа, и пее със сърце и страст, типични за един истински балкански изпълнител, това бе и снощи Дино Мерлин, по време на емблематичните си изпълнения в Банско. 

Нещо  хубаво трябва да се случи”, изпя  Дино Мерлин, и за неговите почитатели то наистина стана, именно заради изявата му на Балканския фестивал „Бохеми“ 2016-та, в Банско. Благодарение на организаторите  Община Банско и „Бохемия Фестивалс”, стотиците почитатели на изпълнителят, имаха възможност да се насладят на концетът му напълно безплатно.
Площад “Никола Вапцаров” в Банско се превърна за няколко часа в море от пеещи и танцуващи хора, част от неповторимата атмосфера на първата фестивална вечер от “Бохеми Банско” 2016.
Тази вечер всеки, който обича балканската музика, обича да се забавлява с нея пеейки и танцувайки на открито, с любими изпълнители, може да го направи,отново за онези, които се докоснаха до магията Дино Мерлин, или за първи път, за останалите, като се превърне в  истински БОХЕМ, част от БОХЕМИ БАНСКО 2016. Музикалното приключение продължава с изпълнения на бански фолклорни изпълнители, атрактивни и колоритни в изпълненията си, както и  MAGNIFICO, което е другото звездно име, което ще стъпи на балканската сцена в Банско. Той ще очарова публиката с впечатляващи неравноделни ритми, венециански аристократизъм и балкански хумор.

Входът естествено остава свободен, а мястото същото – пл.”Никола Вапцаров ” в центъра на Банско. Балканска столица на фестивалите, градът, който живее с духът на музиката !!!

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments