Балкански фестивал Бохеми – неравноделен ритъм, темперамент и кулинария – вход свободен

0
181

ДИНО МЕРЛИН И МАГНИФИКО ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ „БОХЕМИ“ БАНСКО ТАЗИ ГОДИНА

Колоритен, цветен, пиперлив и много шумен е типичният балканец! Кръвта му кипва под неравноделния ритъм на уникалната фолклорна музика, събрала цялата любов и скръб на балканската кръстопътна душа.

„Бохеми” е онзи фестивал, който щедро ни кани да усетим вкуса и звука на музиката, характерна за Балкански полуостров. Община Банско и организаторите са си поставили за цел всеки съпричастен към бохемския начин на живот, да сподели преживяването с най-добрите, ето защо входът е напълно свободен, а портите – широко отворени.

Босненската мега звезда Дино Мерлин е първото и най-блестящо име в програмата на тазгодишното издание на „Бохеми“. Това е неговото първо самостоятелно участие в страната, след като в края на 80-те години посещава България, като гост в турнето на Весна Змиянац. Изпълнителят е известен на полуострова още от югославския си период, когато звездата му изгрява с непреходния хит Jorgovani.
Словенецът Магнифико/ Magnifico за първи път ще дойде в България на тазгодишния “Бохеми”. Той е известен със забавния си суинг-балкански стил, който разтанцува всяка душа. Магнифико идва с негови музиканти, за да забавлява почитателите на бохемския живот.
Kristijan Azirovic Orchestra/ Кристиян Азирович Оркестър също става част от програмата. Сръбските брас изпълнители са истински Гуча-легенди, печелейки награди от фестивала на балканската музика 5 пъти.

3-4 септември, централен площад, Банско, ВХОД СВОБОДЕН!

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments