С обновени и ремонтирани училища, в община Банско готови за посрещане на новата учебна година

0
179

Общинските учебните заведения в община Банско вече са в готовност за стартиране на новата учебна година. С предвидените си средства за капиталови разходи, са направени нужните ремонтни дейности и освежаване. НУ „Св. Паисий Хилендарски” – Банско може да се похвали с изцяло обновена учебна стая, предназначена за ресурсно обучение и свободни занимания на децата. Извършено е също пребоядисване на фасадата на училището, освежен е дворът. Средно училище „Неофит Рилски” ще посрещне своите възпитаници с пребоядисани класни стаи, коридори и лакирани подови настилки.

Подменени са съоръженията за игра, намиращи се в дворовете на Детска градина „Здравец” – гр. Банско. Освен това е направен цялостен ремонт на Млечната кухня към детското заведение. Тази учебна година то ще посрещне 90 деца в предучилищна група. Общо 134 първолаци ще прекрачат прага на школата в община Банско, като от тях 102 са в гр. Банско.

За гимназистите, жители на селата, Общинска администрация Банско се е погрижила за безплатен транспорт до професионалните гимназии в Банско, като по този начин облекчава семейните бюджети на учениците.

Тази година общинските основни училища могат да се похвалят със спечелено финансиране по модул „Подобряване на условията за лабораторна и експериментална работа по природни науки” на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”. 3547 лева са одобрените средства за СУ „Неофит Рилски”, ОУ „Св. Климент Охридски” – Добринище и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места, предвидени за закупуване на нови пособия за кабинетите по химия, физика и биология.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments