Изложба “И ние бяхме деца” гостува в Банско

0
172

В рамките на Европейските дни на наследството 2016, в Банско предстои откриване на изложба „И ние бяхме деца. Писателите като хлапета”. Изложбата, резултат от обединените усилия и талант на Националния литературен музей – София и Исторически музей – град Попово, представя играчки и вещи, които са свързани с бита, възпитанието и обучението на децата от края на 19-и и началото на 20-и век. Постерите, посветени на Алеко Константинов, Пейо Яворов, Дора Габе, Калина Малина, Змей Горянин, Йордан Стратиев, Светослав Минков и др., ни връщат в годините на тяхното детство, а след това ни препращат във времето на творческата им зрялост, когато написват чудесните си стихове и разкази за деца. Наред с тях могат да се видят и оригинални илюстрации към детски издания на художниците Илия Бешков, Вадим Лазаркевич, Никола Тузсузов.
Авторите на изложбата са погледнали на детския свят от различни посоки, закачливо ни намигат и ни канят да се върнем в дните на своето детство. Поне за малко.
Изложбата се открива днес от 17:30 ч. в Дома на изкуствата – гр. Банско и ще гостува до края на месец септември. Входът е свободен.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments