Гриша, къде, по дяволите, е спонсорът!?

0
160

Защо се бави новият спонсор? Ще има ли въобще? Да не стане като със Сашо Апашо? Какво се случва на „Армията“?
Това са само част от въпросите, които феновете на ЦСКА задават един на друг всеки ден, всеки час. Седнали те като едни червени баждечета и смятат кой ще дойде, колко ще даде. Букмейкърска компания ли ще е, автомобилна или може би държавна?
А защо по дяволите му е необходим толкова спонсор на ЦСКА? Точно днес и баш на всяка цена ли? Хубаво, ще сложат „Бет незнам си какво“ за 300 000 евро и? По-силен ли ще стане ЦСКА, по-стабилен финансово може би?
Хора, правете разлика между ЦСКА и Левски. „Сините“ бяха в ръцете на един адвокат, един тото-служител и един търговец на подцинкована ламаринТа. Както сам призна Иво Тонев, тримата заедно с приятели общо успели да вкарат около 2 милиона в Левски. Толкова им били силите. При бюджет от 15 милиона това е фатално. Поради което на Левски им е необходим и „Виваком“ и „Щрабак“ и „Дурекс“ и всеки, който извади левче.
В ЦСКА е различно. Гриша Ганчев и Инджов са бизнесмени от съвсем друго измерение. Оборотът на техните фирми за миналата година гони 1,5 милиарда! Т.е. това са хора с пари, които могат да си позволят ЦСКА. И без генерален спонсор.
Показва го факта, че те направиха „Панчарево“ и ремонтираха „Армията“ без дори да знаят дали ще им ги дадат. Значи могат да си позволят да рискуват да загубят един милион ей така, от желание да подредят ЦСКА. Да сте видели да го прави някой друг?
В Ловеч Гриша Ганчев 10 години не позволяваше на екипа на фирмения му тим да има реклама. Защото първо не беше приритал за нея и второ искаше цената за това да е наистина добра. След което се появи „Глобул“, който даваше на „селския“ Литекс почти толкова, колкото наливаше „Мтел“в батковия Левски по същото време.
Е, сега стана ли ви ясно, защо ЦСКА няма генерален спонсор? Ами както се вижда може и без него! Защото си има генерални собственици…

 

източник 7дниспорт

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments