ДПС поиска предсрочни парламентарни избори

0
198

ДПС иска предсрочни парламентарни избори след президентския вот, след които да се формират ново стабилно мнозинство и ново правителство. Тази “първостепенна политическа цел” бе заявена от парламентарната трибуна от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на новия политически сезон днес.

От думите му се разбра, че ДПС ще разгледа внимателно платформите на кандидатите за президент и ще подкрепи този, за когото прецени, че е нужен на България и най-много спомага за защита на националния интерес. Единство и стабилност са целите ни и ние внимателно ще преценим кандидатите за президент, за да помогнем за избора на този, който изповядва тези ценности, посочи още Карадайъ. По думите му последните събития поставят България в окото на тайфуна на регионални и геополитически кризи и затова всички политически сили трябва да бъдат отговорни и да бъде избран президент на всички български граждани. Според него това означава да заложат на надпартийни кандидати.

Карадайъ заяви, че в момента стабилността у нас била формална заради наличието на антиевропейски и деструктивни елементи в управлението. Затова и заради кризата в сигурността и на Балканите, и в Европа след президентските избори у нас трябвало да има парламентарни, след които да се формира един стабилен парламент и хомогенно мнозинство, което да ръководи българското председателство на ЕС през 2018 г. От думите на Карадайъ се разбра, че в момента премиерът Бойко Борисов полагал усилия и във външната политика, но заради този парламент те били като one man show (представление от един човек – б.а.).

И лидерът на ДПС настоя за честни и прозрачни избори, за да се възстанови доверието в българския президент. Според него е нужна и единна европейска позиция срещу тези, които се опитват да нарушат европейските норми. Европейска армия с единно командване на НАТО ще увеличи нашия капацитет, каза още Карадайъ.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски не дойде в парламента за началото на новия политически сезон.

 

източник вестник НОВИНАР

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments