Утре 30.08. министър Лиляна Павлова ще даде старт на изграждането на още 24 км от АМ „Струма“ от Кресна до Сандански

0
196

В пиисмо до медиите днес, от МРРБ съобщават, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще даде старт на изграждането на 24-километровия участък от Кресна до Сандански от автомагистрала „Струма“.
Символичната първа копка на обекта ще бъде направена в близост до село Микрево, където ще се намира бъдещият пътен възел „Струмяни“. На церемонията ще присъстват още председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, народни представители, кметове и др.
Строителството на магистралната отсечка се финансира чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Общата дължина на лот 3.3 от АМ „Струма“ е 23,6 км. В участъка между Кресна и Сандански ще бъдат изградени 2 пътни възела – п. в. „Струмяни“ и п. в. „Сандански“, 25 големи съоръжения – мостове, надлез над ж. п. линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези.
Изпълнител на лот 3.3 е Консорциум „Струма Лот 3.3“, в който участват: „ГБС инфраструктурно строителство“ АД, „Пътстрой 92“ АД, „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД. Стойността на договора е около 280 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява „Пътинвестинженеринг“ ЕООД. Техният договор е около 3,6 млн. лв. с ДДС.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments