12 г. момче от с.Огняново община Гърмен се нуждае спешно от средства за лечение от левкемия

0
206

12 годишно момче от с. Осиково община Гърмен, се нуждае от средства за лечение от левкемия.
Предстои до краят на седмицата родителите да разкрият и банкова сметка за банкова сметка за набиране на средства.
„С тревога следим ситуацията с детенцето, и отговорно и със съпричастие сме готови да помогнем на семейството с това,с което имаме възможност“ съобщи кметът на община Гърмен г-жа Минка Капитанова.Тя обяви, че е е изготвено предложение до комисията по Комисия хуманитарни и социални дейности, за отпускане на еднократна финансова помощ .
В този толкова трогателен и труден момент деца и младежи от местната организация на БЧК се организираха, и в почивните дни с изработени от самите тях специални кутии за дарения, събраха сумата от 1 755лв.
Кутии за набиране на средства за лечението на Мустафа Кичуков, който страда от левкемия в напреднал стадий, са поставени и във всички хранителни магазини в селото, в хотели и др. обекти за търговия и туризъм. Всеки който желае, може да помогне с избрана от самият него сума.
Родителите на Мустафа нямат възможност да платят скъпото лечение на детето си, затова разчитат на помощта на дарители, и хора с възможности и добри сърца, да помогнат .
Кампанията на на младежите от БМЧК – Огняново е под мотото „Нека помогнем на нашия приятел Мустафа Кичуков да изживее щастливо и безгрижно детство!”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments