Земляческа среща в с.Добърско събра стотици роднини от страната и чужбина

0
235

Потомци от над 40 населени места у нас и извън пределите на родината се стекоха на четвъртата земляческа среща в с. Добърско. Много емоции и сълзи предизвика събитието, на което се срещнаха хора, които от години не са виждали родните къщи и своите роднини. Традицията по провеждане на родствената среща датира от 1986 г. и се организира на всеки пет години.
„Добърско е магия, която разкрива пред всеки посетител очарователна и неповторима природа, уникален човешки потенциал, самобитност и съхранени културни ценности и традиции“, каза в словото си кметът на Добърско Илиян Джунев.Завърналите се в родното място жители, на Добърско и техни потомци с огромна радост се хванаха на хората, пяха заедно с местните самодейци, и споделяха спомени, и надежда, че поколенията ще запазят тази трийсетгодишна традиция. Да се срещат тук, на това магично място, с уникална природа, въздух, и заряд, е послание, което родовете завещават на потомците си. Да пазят и възраждат тези срещи, които съхранват родовата памет, и съхранява обичаите  им.
На срещата присъстваха д-р Мария Копанарова, председател на ОбС-Разлог, инж. Венцислав Гърменов, зам.кмет по социалните дейности, кметът на с. Дорково Николай Ковачев и др.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments